Image

Κρίκοι μιας αλυσίδας εξωραϊσμού της μεταλλαγμένης ΑΕΚ των καιρών μας

Στις 30 Νοεμβρίου 2019 δημοσίευσα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” κείμενο για τον εξωραϊσμό της μεταλλαγμένης ΑΕΚ των καιρών μας, εξωραϊσμό που βρήκε τη θέση του στο βιβλίο που έγραψαν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας για την ιστορία και καλά της ΝΦ-ΝΧ τον 20ο αιώνα, κατ’ ανάθεση της δημοτικής αρχής Αριστείδη Βασιλόπουλου.

Στις 15 Μαΐου 2020 δημοσίευσα στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” το κείμενο με τίτλο “Φιλότιμες προσπάθειες εξωραϊσμού των μελισσανίδειων επιδιώξεων δια του παρελθόντος ορισμένων αθλητών και παραγόντων της ΑΕΚ“, στο οποίο αναφέρονται εξωραϊσμοί που έχουν επιχειρηθεί και επισημαίνεται μια νέα δοκιμή, αυτή τη φορά από το δίδυμο Αγγελίδη (aek-live.gr) – Σερετάκη (προεκλογική περίοδος 2019 και “γιορτασμός” της 75ης επετείου της 9ης Μαΐου 1945, του τέλους του β’ παγκοσμίου πολέμου).

Στις 20 Ιουλίου 2020 δίδεται μια συνέχεια στον εξωραϊσμό της μεταλλαγμένης ΑΕΚ των καιρών μας: ένας αχταρμάς προσώπων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ (;), της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, των παλαίμαχων της ΑΕΚ και το κερασάκι της τούρτας των Εκδόσεων Θεμέλιο με τον συγγραφέα τους Σπύρο Τζόκα, που πατά και στο τεραίν του δόγματος (902.gr προς το παρόν), θα επιχειρήσουν να προσθέσουν νέους κρίκους στην αλυσίδα εξωραϊσμού της μεταλλαγμένης ΑΕΚ των καιρών μας. Μάταιος κόπος· οι συνειδήσεις των Φιλαδελφειωτών και των Φιλαδελφειωτισσών δεν πρόκειται να κερδηθούν – ας διαβαστούν δύο κείμενά μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” που εξηγούν το γιατί:

  1. Αεκοφροσύνη” αντί κοινωνικοπολιτική υπευθυνότητα χαρακτηρίζει τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα (2 Ιανουαρίου 2016)
  2. Τζόκας, Χήνας, “ΑΕΚ” (22 Ιουνίου 2017)

Έχει, θαρρώ, μια σημασία να σημειώσω τον καιροσκοπισμό τόσο της “ανανέωσης” από τη μια και του “δόγματος” από την άλλη, που θυσιάζουν στη σκοπιμότητα την αλήθεια των πραγμάτων, υποτιμώντας συν τοις άλλοις και κοινωνικοπολιτικά έναν κόσμο, τον προοδευτικό δημοκρατικό αριστερό κόσμο της ΝΦ, που όποια πέτρα του κινήματος και της κοινωνικοπολιτικής ζωής να σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω!

Κώστας Π. Παντελόγλου