Image

Δημοσιεύματά μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” υπό την ιδιότητά μου ως Πολιτικού Μηχανικού (2013-2020) .1

Τη χειρόγραφη εργασία μου με τον παραπάνω τίτλο την έγραψα τον καιρό της καραντίνας. Περιλαμβάνει τους τίτλους 672 δημοσιευμάτων μου που είδαν το φως της δημοσιότητας από 4 Οκτωβρίου 2013 έως και 29 Φεβρουαρίου 2020 στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” υπό την ιδιότητά μου ως Πολιτικού Μηχανικού και εκτείνεται σε 75 σελίδες.

Στην εργασία μου αυτή έχω προτάξει το δημοσίευμά μου με τίτλο “Πολιτικός Μηχανικός εστί…”, που δημοσιεύτηκε στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 4 Μαρτίου 2014 – η εργασία μου αυτή έχει μια χρησιμότητα θαρρώ για εκείνους που ειλικρινά θέλουν να μαθαίνουν από δημοσιεύματα κάποιου που τιμά την ιδιότητά του ως Πολιτικού Μηχανικού, όπως του έχει αναγνωριστεί από τα συλλογικά όργανα των συναδέλφων του (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), από κορυφές του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, καθώς και πλειάδα εξαιρετικών Συναδέλφων του Μηχανικών.

Η εργασία μου αυτή ίσως κάνει προσεκτικότερο τοπικό πολιτευτή, που θαρρεί πως δουλειά του είναι να απλώνει τη μεζούρα του και να μετρά την καταλληλότητα του άλλου ως Πολιτικού Μηχανικού ή ως δυνάμενου να μιλά περί τα Μικρασιατικά ή και της ιστορίας της Μικρασιατοπροσφυγογενούς Νέας Φιλαδέλφειας, άσχετος όντας αυτός για αυτά.

Ως δείγμα της εργασίας μου αυτής σημειώνω τα ακόλουθα:

422. Για τον Μηχανικό και Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, ως ιδρυτή του Πανεπιστημίου της Σμύρνης (23 Σεπτεμβρίου 2016)

423. Μικρασιάτες πρόσφυγες στην εμπορική, και μάλιστα την υπερπόντια Ναυτιλία, τον σπουδαιότατο αυτό κλάδο της Ελληνικής οικονομίας (24 Σεπτεμβρίου 2016)

424. Εις την Ιωνία εγεννήθη ο λόγος, η Φιλοσοφία των Ελλήνων (26 Σεπτεμβρίου 2016)

425. Κυδωνίες (Αϊβαλί)· μερικά οικονομοτεχνικά δεδομένα (27 Σεπτεμβρίου 2016)

427. Περί Φιλαδελφείας Μικράς Ασίας: Οι μεταλλικές της πηγές (5 Οκτωβρίου 2016)

Κώστας Π. Παντελόγλου