Image

Ο Δασάρχης, η Intrakat, το Δάσος ΝΦ και ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ο Δασάρχης Αθηνών Σωτήριος Σίμνος, συν τοις άλλοις, με Πράξη του Πληροφοριακού Χαρακτήρα, προσπάθησε να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων πράξεις της Intrakat, εργολάβου εταιρείας της Υπογειοποίησης, σε σχέση με το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην Πράξη του Πληροφοριακού Χαρακτήρα υποτίθεται πως για την επέμβαση της Intrakat στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας βάζει όρους και προϋποθέσεις (!) – για να δούμε έναν τέτοιο όρο, μια τέτοια προϋπόθεση:

“3. Ο δικαιούχος (…) αναλαμβάνει την υποχρέωση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρω αντιπυρικής προστασίας της περιβάλλουσας δασικής βλάστησης (…)”.

Δηλαδή η Intrakat που ήδη δεν σεβάστηκε την υπάρχουσα αντιπυρική ζώνη – ο Θεός να την κάνει – μεταξύ “Αγιά Σοφιάς” και Δάσους ΝΦ, “αναλαμβάνει την υποχρέωση” να προστατεύσει “την περιβάλλουσα δασική βλάστηση” αντιπυρικά!

Κοροϊδευόμαστε δηλαδή – τι να πει κανείς;

Και κάτι για τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Το Δάσος Νέας Φιλαδέλφειας δεν γειτνιάζει με εργοτάξια – αυτά βρίσκοντα και μέσα στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας και αλωνίζουνε…

Ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας από τις 8 Απριλίου 2016 έχει επισημάνει τον κίνδυνο της πυρκαγιάς στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας με αφορμή τις σχετικές προβλέψεις της ΑΕΠΟ της “Αγιά Σοφιάς” του Μελισσανίδη, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου 2020 και στις 18 Απριλίου 2020 επανήλθε στο ζήτημα αυτό με αφορμή την Υπογειοποίηση.

Από τη μεριά μας νίπτουμε τας χείρας μας για ό,τι ενδεχομένως ήθελε συμβεί. Το καθετί οφείλει να αντιμετωπίζεται στην ώρα του και μάλιστα με συνδυασμό κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής κινητοποίησης – αλλιώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα ανεμπόδιστα αλωνίζουν και ολοένα αποθρασύνονται επί βλάβη των όρων ζωής των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων.

Κώστας Π. Παντελόγλου