Image

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα στα τσιμεντωμένα ρέματα της ευθύνης του

Από δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής μαθαίνουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας συνοδευόμενος από κλιμάκιο εργολάβων επισκέφτηκε τα ρέματα της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.

Στα θετικά να σημειώσουμε ότι η νέα περιφερειακή αρχή αναφέρεται στον Γιαμπουρλά με το όνομά του. Ο Γιαμπουρλάς είναι ένα ρέμα που συνδέεεται με το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας και, όπως έχει ήδη σημειωθεί στη δημόσια διαβούλευση για την υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που εξυπηρετεί το γήπεδο Μελισσανίδη, κινδυνεύει άμεσα από το έργο της υπογειοποίησης. Οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν στη δημοσια διαβούλευση έχουν αγνοηθεί, όπως αναμενόταν, κατά την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Σημαίνει άραγε το ενδιαφέρον της νέας περιφερειακής αρχής για τον Γιαμπουρλά ότι ξανασυζητάει το πώς θα γίνει η υπογειοποίηση Μελισσανίδη; Αν ναι, μπορεί να ξεκινήσει να πληροφορείται για τις λαθροχειρίες της εγκριθείσας ΜΠΕ που πρέπει να διορθωθούν πριν υπάρξουν ανεπανόρθωτες καταστροφές του φυσικού περιβάλλοντος ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

Παρατηρούμε, επίσης, ότι στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το δελτίο τύπου, το κλιμάκιο Αντιπεριφερειάρχη-εργολάβων επέλεξε να ποζάρει δίπλα στα τσιμέντα και όχι εκεί που το νερό κυλά ελεύθερα σε φυσική κοίτη και διασώζεται αξιόλογο οικοσύστημα – και τέτοιες περιοχές υπάρχουν και στα τρία ποτάμια που επισκέφτηκαν. Τις είδε ο αντιπεριφερειάρχης;

Μια λοιπόν που ο Αντιπεριφερειάρχης διάλεξε για παρέα τους εργολάβους, του απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτούμε μαζί την περιοχή της φυσικής κοίτης του Ποδονίφτη και να συζητήσουμε εκεί, κάτω απ’ τα δέντρα και με την όχληση των πουλιών, την αντίθετη άποψη για το σχέδιο τσιμεντώματος που εξακολουθεί να στηρίζει η Περιφέρεια Αττικής (να θυμίσουμε ότι παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου της και στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης Ποδονίφτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρεμβαίνουσα εναντίον της αίτησης ακύρωσης που έχει υποβάλλει ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ). Αν ο αντιπεριφειάρχης έχει όρεξη, πληροφορίες ενταύθα.

π.