Image

Η πρώτη ενέργεια του Γιάννη Βούρου ως δημάρχου

3
λεπτά ανάγνωσης

Μην είναι το ξήλωμα των αμφιλεγόμενων κάγκελων στην Πατριάρχου, μην είναι η επίσκεψή του στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, μην είναι ο ορισμός των υπόλοιπων αντιδημάρχων;

Μα και βέβαια όχι: το πρώτο έγγραφο σημασίας που ανεβαίνει στη Διαύγεια με την υπογραφή του Γιάννη Βούρου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και χωρίς βέβαια να ανακοινωθεί με κάποιο ανοιχτό τρόπο (ιστοσελίδα του δήμου, δελτίο τύπου κλπ.) είναι η γνωστοποίηση για την πλήρωση της θέσης ενός από τους πέντε έμμισθους Ειδικούς Συμβούλους του δημάρχου (ΑΔΑ: 6ΜΥΓ46ΜΩ0Ι-30Τ).

Σ’ αυτή τη γνωστοποίηση αποτυπώνονται οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής: Επικοινωνία, δελτία τύπου, δημόσιες σχέσεις και τα ρέστα. Κι επειδή σωστά γράφουν ο Διαμαντής Σεϊτανίδης και ο “Πολίτης” ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα για το σχέδιο της δημοτικής αρχής Βούρου-Γρετζελιά και τοπικού δικομματικού κατεστημένου από το προεκλογικό πρόγραμμα και τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις τους, είπαμε να συνεισφέρουμε κι εμείς στην ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση της θαμμένης “γνωστοποίησης”, που φυσικά δεν πρόκειται για διαγωνισμό, δημόσια πρόσκληση στους “αρίστους” κλπ. κλπ. (είναι κι αυτό νόμιμο, όπως και το να διαχειρίζεσαι δημόσιο χρήμα ενώ είσαι οφειλέτης του δημοσίου).

Ο ειδικός σύμβουλος θα “συνεπικουρεί στα παρακάτω αναφερόμενα θέματα: α) στην καθημερινή επικοινωνία με τα τοπικά έντυπα, καθώς και τα έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας, β) στη διαχείριση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα την καθημερινή επικοινωνία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γ) στην επιμέλεια των δημοσιευμάτων και των δελτίων τύπου, δ) στην υποβολή προτάσεων για την οργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, ε) στην υποβολή προτάσεων για την υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης των πολιτών και στ) στις δημόσιες σχέσεις και εν γένει την καλύτερη δυνατή οργάνωση και λειτουργία του γραφείου Δημάρχου”.

Πάντως, παιδιά, όσοι/ες έχετε τα προσόντα και τη φιλοδοξία να γίνετε το στόμα μιας δημοτικής αρχής, και δη αυτής, γιατί δε στέλνετε τα βιογραφικά σας; Αν δε σας επιλέξει ο Γιάννης Βούρος, θα πρέπει τουλάχιστον να αποδείξει τη νομιμότητα της επιλογής του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που θα ελέγξει την πράξη του για τη νομιμότητά της.

Κι επειδή στη γνωστοποίηση αναφέρεται το ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν “επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία στο [sic] τομέα της δημοσιογραφίας”, να επισημάνουμε ότι το άρθρο 163, παράγραφος 1 του Ν. 3584/2007 προβλέπει για την περίπτωση δημοσιογράφου που λαμβάνει θέση ειδικού συμβούλου δημάρχου ότι “αυτός είτε είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα επαγγελματικής δημοσιογραφικής οργάνωσης είτε έχει διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία, που αποδεικνύεται από την καταβολή των εισφορών του στον οικείο ασφαλιστικό φορέα με την ιδιότητα του δημοσιογράφου”. Ως εκ τούτου, κάθε επιλογή που δεν πληροί μια εξ αυτών των προϋποθέσεων είναι παράνομη κι όποιος μη εκλεκτός αιτηθεί, ε, θεμελιώνει και έννομο συμφέρον, βρε αδελφέ.

Οπότε όσοι πιστοί έχουν τα προσόντα, ας προσέλθουν, κι ο δήμαρχος ας επιλέξει τηρώντας τη νομιμότητα.

Κατά τ’ άλλα, μην ανησυχείτε αγαπητοί συμπολίτες: η νέα δημοτική αρχή είναι έτοιμη για όλα, λέμε.

π.