Image

Περί εμπάθειας

Αν ο Γιώργος Κατερίνης και οι λοιποί σκιώδεις υπογράφοντες του παραδημοτικού “Πολίτη” ήταν κάπως ευπρεπείς, θα είχαν ασχοληθεί με το ειδικό προεκλογικό τεύχος του “Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας” πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, κι όχι τρεις μέρες πριν τον δεύτερο γύρο, αφού αισθάνονται ότι το περιεχόμενό του τους ζορίζει. Θα μπορούσαν να έχουν ασχοληθεί με τα όσα έχουμε επιχειρηματολογημένα γράψει στα πέντε χρόνια της θητείας του Αριστείδη Βασιλόπουλου. Θα μπορούσαν ακόμη και να μας έχουν βγάλει άσχετους ή ψεύτες – αν μπορούσαν. Ή, βέβαια, να ενσωματώσουν τις απόψεις μας στην πολιτική τους. Προτίμησαν να μην πολυασχοληθούν μαζί μας, θεωρώντας ότι έτσι θα εξαφανίσουν την κριτική μας άποψη. Σήμερα, με ένα ρυπαρό δημοσίευμα, μας συγκαταλέγουν στους υποστηρικτές του Γιάννη Βούρου.

Όπως ίσως δεν έχουν παρατηρήσει, τα όσα δημοσιεύονται στο φύλλο αυτό, αλλά και τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” γενικότερα, αφορούν τόσο την άσκηση της εξουσίας από τη σημερινή δημοτική αρχή, όσο και τα ευρύτερα σχέδια των χεριών πάνω απ’ την πόλη, και συνιστούν πολιτική κριτική και όχι δολοφονία χαρακτήρα. Αυτό γίνεται ιδίοις αναλώμασι, μια έννοια που δύσκολα καταλαβαίνουν εκεί στον “Πολίτη”. Ο Γιάννης Βούρος είναι βέβαια μια θλιβερή για την ιστορία της πόλης υποψηφιότητα, στηριγμένη από τον Μελισσανίδη, αλλά εκλεγόμενη χάρη όχι στην ανύπαρκτη κιτρινόμαυρη ψήφο, αλλά σε δυνάμεις της πόλης που τις ξέρουμε και έχουν παίξει το ρόλο τους επί δεκαετίες. Δεν είναι, όμως, δήμαρχος και δεν έχει ασκήσει εξουσία στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα.

Ας σηκώσει λοιπόν τα μανίκια ο παραδημοτικός “Πολίτης” κι ας απαντήσει στην ουσία των δημοσιευομένων στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, μια που έχει ακόμη δυο-τρεις μέρες να το κάνει, για να πείσει τους ψηφοφόρους που προβληματίζονται από τα δημοσιεύματά μας ότι εμείς έχουμε το λάθος.

Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι δε θα το κάνει. Αλλά δεν πειράζει. Όταν εμείς θα κάνουμε την κριτική μας και στην επόμενη δημοτική αρχή, και πάλι ιδίοις αναλώμασι, ποιο θα είναι το επάγγελμα των σημερινών συκοφαντών μας;

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ