Image

Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις συλλόγων της πόλης

Μοιράζουν χιλιάρικα ευρώ σε συλλόγους· όμως δεν είναι ευρώ από την τσέπη τους – πρόκειται για χρήματα του Δημοτικού Ταμείου, που αντλούνται από όλους μας.

Οι σύλλογοι καλά θα κάνουν να χρηματοδοτούνται από τη συνδρομή όσων τους συγκροτούν -μάλιστα από τις συνδρομές πρέπει να πληρώνουν και το νοίκι των γραφείων τους και να μη φορτώνονται στον Δήμο (δηλαδή σε όλους μας) για τη στέγαση και των γραφείων τους· δεν τους φτάνει που χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους για τις εκδηλώσεις τους, με την επιβάρυνση όλων μας;

Οι χώροι που έχουν διατεθεί για στέγαση γραφείων συλλόγων ας επιστραφούν στον Δήμο ΝΦ-ΝΧ να τους νοικιάσει για να έχει κάποιο έσοδο ή να τους αξιοποιήσει προς όφελος του συνόλου.

Χρηματοδοτούνται τα κόμματα, χρηματοδοτείται η ΕΡΤ (και ερίζουν προς απόσπασιν μεριδίων αυτής της χρηματοδότησης οι δημοσιογράφοι και οι ηθοποιοί), οσονούπω χρηματοδοτείται ο τύπος, πληρώνονται ευρωβουλευτές, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και παρατρεχάμενοι αυτών, συνδικαλιστές κά.

Μπάστα, ε, μπάστα – πόσα νομίζουν ότι έχει ο κόσμος για να πληρώνει όσους θέλουν να τον “σώσουν” και να τον “διασκεδάσουν”;

Πού πήγε το τιμητικόν και άμισθον των αξιωμάτων;

Κώστας Π. Παντελόγλου