Image

Θεαματική κωλοτούμπα της Δύναμης Πολιτών

Τον περασμένο Φλεβάρη, η Δύναμη Πολιτών πέρασε απ’ το δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα εναντίον της “επένδυσης” του Ελληνικού. Τον Μάιο πέρασε επίσης και την απόφαση να συμμετάσχει σε προσφυγή στο ΣτΕ για τον ίδιο σκοπό. Το ψήφισμα και η απόφαση για συμμετοχή στην προσφυγή δέχτηκαν τη σχετική εκ δεξιών κριτική και από την αντιπολίτευση και από ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο παραδημοτικός “Πολίτης”, κριτικάροντας τις αντιρρήσεις έγραψε μάλιστα τα παρακάτω:

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τη σημασία μιας τέτοιας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και έδειξαν αρκετά ενοχλημένοι από το θέμα. Τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λύσανδρος Γεωργαμλής, όσο και οι άλλοι δυο σύμβουλοι της παράταξης Γιάννης Τομπούλογλου και Χρήστος Κοπελούσος δεν βρήκαν το… λόγο για να λάβει μια απόφαση το Δ.Σ., ενώ διατυπώθηκαν απόψεις για σκοπιμότητες (;) και έγινε προσπάθεια γελοιοποίησης του θέματος («γιατί να μη συζητήσουμε και για το καζίνο της Ρόδου;», αναρωτήθηκε ο κ. Τομπούλογλου, δημιουργώντας ως συνήθως θόρυβο με τις συνεχείς παρεμβάσεις και τις διακοπές του).

Άραγε έχει κανείς να πει κάτι τώρα που κυρία Στέλλα (Νανή) Πολίτου, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα ως δημοτική σύμβουλος στην πόλη μας, εμφανίζεται στο πάνελ κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλήτρια τη “συντονίστρια του έργου αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με σκοπό την έγκαιρη υλοποίηση του έργου”, πρώην συνεργάτιδα του Αλέκου Φλαμπουράρη, κυρία Πέτη Πέρκα – προφανώς υπέρ της “επένδυσης”; Θα εγκαλέσει ο δήμαρχος τη νέα δημοτική του σύμβουλο για τις κομματικές της δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση της Δύναμης Πολιτών για το ζήτημα; Θα της ζητήσει να παραιτηθεί; Ή είναι πιθανότερο σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να έρθει … αντίστροφο ψήφισμα και απόφαση που θα ανατρέπει τη συμμετοχή του δήμου στην προσφυγή για το Ελληνικό;

Τίποτα απ’ τα δύο, είναι η σύντομη απάντηση. Η πιο ασφαλής πρόβλεψη είναι ότι θα κάνουν όλοι μόκο. Η συμμετοχή στην προσφυγή θα βουλιάξει στη λήθη και το ψήφισμα έτσι κι αλλιώς ήταν … ένα ψήφισμα. Τζάμπα λόγια δηλαδή.

Αλλά αυτό το μόκο, για το οποίο δεν ιδρώνει το αφτί του Άρη, του Γιώργου, του Γιάννη, του Κώστα και των άλλων παιδιών, χρεώνεται και σε όσους εξυπηρετούν από τις πολιτικές και υπηρεσιακές θέσεις που αναλαμβάνουν τους αριβισμούς του Άρη Βασιλόπουλου και των ανθρώπων του, όπως επίσης και σε όσους προσφάτως παραιτήθηκαν από τις αιρετές τους θέσεις και αύριο θα επιδιώξουν να πείσουν τους τοπικούς ψηφοφόρους ότι φταίει ο Βασιλόπουλος, ενώ αυτοί διαφοροποιήθηκαν και πάλεψαν για να μην καταλήξουν τα πράγματα εκεί που κατέληξαν. Και οι τρεις κατηγορίες (πολιτικά στελέχη, υπηρεσιακά στελέχη και φευγάτα πρώην πολιτικά στελέχη) έχουν ήδη χάσει την όποια αξιοπιστία τους.

π.