Image

Παρκάροντας τον Δεκαπενταύγουστο

2
λεπτά ανάγνωσης

Τον Δεκαπενταύγουστο, λένε όλοι, οι αθηναϊκοί δρόμοι είναι άδειοι και μπορείς να κάνεις διαλογισμό στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου. Τι γίνεται όμως στη γειτονιά μας; Θα περίμενε κανείς ότι αυτές τις μέρες θα εξαφανιζόταν το φαινόμενο του παρκαρίσματος επί της λεωφόρου Δεκελείας, φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται και ταλανίζει την πόλη σε εποχές υψηλής κινητικότητας. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι:

Η παραπάνω φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Αυγούστου προς την άνοδο της Δεκελείας, απ’ τη συμβολή της με την οδό Μυριοφύτου, λίγο πάνω από την πλατεία Πατριάρχου. Η επόμενη, είναι τραβηγμένη στη 1:15 μ.μ. της Πέμπτης 16 Αυγούστου λίγα μέτρα παραπάνω, απ’ τη συμβολή της Δεκελείας με την οδό Επταλόφου, έξω από το δημαρχείο.

Η εικόνα αυτή δε διαφέρει πολύ από τις συνήθεις ημέρες όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων. Μόνο που τις συνήθεις μέρες η εικόνα των εσωτερικών δρόμων του συνοικισμού δεν είναι αυτή που ήταν στις 15 ή στις 16 Αυγούστου. Ενδεικτικά, η επόμενη φωτογραφία απεικονίζει την οδό Επταλόφου την Πέμπτη 16 Αυγούστου, την ίδια ώρα. Είναι τραβηγμένη απ’ το πεζοδρόμιο της Στρούγκας και προς τα ανατολικά.

Άρα όσοι πάρκαραν μέσα στον Δεκαπενταύγουστο πάνω στη Δεκελείας δεν αναζήτησαν καν θέση πάρκινγκ σε χώρο που να επιτρέπεται, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άφθονες τέτοιες θέσεις. Επομένως μία εκ των αιτιών του προβλήματος της στάθμευσης επί της Δεκελείας είναι η συμπεριφορά ορισμένων μη κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας που έρχονται να πιουν τον καφέ τους στα καταστήματα της περιοχής. Ας το έχουμε κατά νου όταν συζητάμε για την πόλη και την ποιότητα ζωής σ’ αυτή.

π.

1 Comments Text