Image

Σχετικά με την ομιλία του δημάρχου την ημέρα Μικρασιατικής μνήμης

1
λεπτά ανάγνωσης

Με λίγες παραγράφους γενικόλογου περιεχομένου, και μια παράγραφο ονομαστικής αναφοράς κατοίκου της Νέας Φιλαδέλφειας που ήρθε μετά το 1950, δεν τιμούμε την ιστορία μας κύριε δήμαρχε – πόσες φορές πρέπει να το πούμε!

Την ιστορία μας θα τιμήσουμε όταν αποκτήσουμε ένα Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εκεί θα βρουν τη θέση τους σημαντικοί και απλοί κάτοικοι αυτής της πόλης, η ζωή τους στης Μικρασίας τον χώρο, και το έργο τους στον νέο τόπο που τους έλαχε.

Μέχρι τότε ας λείπουν οι μεγαλοστομίες και όσο το δυνατό η παραμόρφωση της ιστορίας της πόλης, παραμόρφωση που εισέβαλε δυναμικά, πασοκικά, και αποφασιστικά βοηθημένη από μη μικρασιατικής καταγωγής δήμαρχο μεταπολεμικό κάτοικο της Νέας Φιλαδέλφειας, τα χρόνια της δεκαετίας του ’90.

Οφείλετε όχι μόνο εσείς κύριε δήμαρχε, αλλά και οι συνεργάτες σας, εκλεγμένοι και μη, να είστε πολύ προσεκτικοί – διότι έχουν αδικηθεί και αδικούνται άνθρωποι με σημαντική προσφορά, που εν πολλοίς έχει ξεπεράσει και τα όρια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Και κάτι ακόμα θα ήθελα να σημειώσω, και συγκρατήστε το – δεν τιμούμε την ιστορία μας, όταν δεν τη γνωρίζουμε!

Κώστας Π. Παντελόγλου