Image

Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

2
λεπτά ανάγνωσης

Συλλογικότητες και κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας υποδέχτηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 αλληλέγγυους στον αγώνα τους για την υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, στα Άνω Πατήσια.

Και κίνησαν για τη Νέα Φιλαδέλφεια όλοι μαζί για προγραμματισμένη εκδήλωσή τους – εμποδίστηκαν ωστόσο στον σκοπό τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με όργανο τις αστυνομικές δυνάμεις έπραξε όπως δεν είχαν πράξει οι Σαμαροβενιζέλοι στις 3 Ιουλίου 2014.

Μέρες τώρα, και την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, έχουν αφήσει να αλωνίζουν, υβρίζοντες και απειλούντες καθένα με αντίθετη γνώμη, στη Δεκελείας, στην πλατεία Πατριάρχου, παρατρεχάμενοι των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα την ΑΕΚ, εμποδίζοντας ταυτόχρονα να εκφρασθούν οι αντίθετοι οι μόνοι με πλούσια κοινωνικά χρήσιμη επιχειρηματολογία.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Παρά ταύτα βουβός ο τύπος, ο επιστημονικός κόσμος, τα πολιτικά κόμματα…

Τι συμβαίνει; Ο φόβος, το συμφέρον και δεν ξέρω τι άλλο κρατούν κλειστά τα στόματα τού σε κάθε άλλη περίπτωση ακατάσχετου λόγου;

Η Νέα Φιλαδέλφεια παρακολουθεί όμως με προσοχή τη στάση όλων και ήδη έχει καταγράψει και κάθε μέρα καταγράφει πώς συμπεριφέρονται οι πάντες – και θα αποδώσει εν καιρώ και τον δίκαιο έπαινο σε όσους συμβάλουν στην υπεράσπιση της πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, αλλά και τη δίκαιη επίκριση και καταδίκη σε όσους απεργάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την καταστροφή της, συνοδοιπορούν με τους καταστροφείς ή και σιωπούν καιροσκοπούντες…

Κώστας Π. Παντελόγλου

2 Comments Text
  • Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αναρχικοί δέρνουν (δεξιό) πολιτικό μπροστά στις κάμερες, το λέμε αγανακτισμένος κόσμος. Αεκτζήδες δέρνουν (αριστερό) πολιτικό πράγμα που δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έγινε αλλά υσχυρές ενδείξεις ότι δεν έγινε, το λέμε τραμπούκοι.

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Αναρχικοί κάνουν κατάληψη σε χώρο που προορίζετε για κοινόχρηστος χώρος, το λέμε αυτοοργανωμένους χώρους ή αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ή ελεύθερος κοινωνικος χώρος που φυσικά έχους πρόσβαση εκ των πραγμάτων μόνο άτομα συγγεκριμένων ιδεολογικών αντιλείψεων. Αεκτζήδες κάνουν κατάληψη σε χώρο που προορίζετε για κοινόχρηστος χώρος, το λέμε τα ιδιωτικά συμφέρωντα που τρομοκρατούν την πόλη και κάνουν κατάληψη σε δημόσια κτίρια (σα δε ντρέπονται τα καθήκια).

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Όταν κάποιος χαρακτηρίζει ολόκληρη ομάδα ανθρώπων από τις πράξεις ελαχίστων μελών της, τον λέμε φασίστα. Ο κύριος την παρούσας ιστοσελίδας χαρακτηρίζει ένα εκκ. ΑΕΚτζήδες από τα λεγόμενα και τις πράξεις κάποιων εξ’αυτών, τον λέμε επαναστάτη αριστερό και μορφωμένο.

  • Δύο μέτρα και δύο σταθμά: Bloger τρώει ξύλο θεοφάνια 2014, το λέμε ξυλοδαρμός από χουλιγκάνους ΑΕΚτζήδες (και σωστά το λέμε έτσι). Δημοσιογράφος τοπικής ιστοσελίδας, που έχει κάνει ρεπορταζ για τις άθλιες συνθήκες και τι διακίνηση ναρκωτικών σε χώρο κατάληψης από αναρχικούς, τρώει ξύλο, κάνει 15 μέρες στο νοσοκομείο και βανδαλίζετε το αυτοκίνητο του από αναρχικούς, το λέμε κάτω τα χέρια από τις καταλήψης, υπερασπιζόμαστε τους αυτοοργανωμένους χώρους και άλλα τέτοια ανέκδοτα.

    Στο χωριό μου όλα αυτά τα λένε double standard… Αλλά τί ξέρω και εγώ ο αγράμματος…