Image

Πού χρωστάει εξηγήσεις ο Άρης Βασιλόπουλος

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ (27/1/2017) επιχειρεί να φορτώσει όλα τα προβλήματα του σχεδίου Μελισσανίδη στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στο πρόσωπο του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου. Φυσικά “ξεχνάει” το γεγονός ότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει αλληλογραφία με την πλευρά Μελισσανίδη για το ζήτημα της έγκρισης των υψομέτρων ήδη απ’ το φθινόπωρο του 2014 και ότι έχει ζητήσει συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να εγκρίνει τα υψόμετρα. Αυτό είναι κάθε άλλο από παράβαση καθήκοντος, κατά τον τρόπο που εννοεί η ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωσή της – την ίδια την απάντηση, μάλιστα, των δημοτικών υπηρεσιών προς την πλευρά Μελισσανίδη, θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε και υπέρβαση καθήκοντος, αν σκεφτούμε ποια η νομιμοποίηση της Δικέφαλος 1924 ΑΕ (ακόμη δεν έχει κριθεί απ’ τα δικαστήρια) και ποιο το κλίμα εκείνων των ημερών…

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της 17 Οκτωβρίου 2014 είναι αποκαλυπτικό του τι δεν θέλει να κάνει εδώ και δυόμιση χρόνια η πλευρά Μελισσανίδη για να ικανοποιήσει τις ορθές υπηρεσιακές απαιτήσεις:

Αν, λοιπόν, θέλουμε να συζητήσουμε από νομική σκοπιά, παράβαση καθήκοντος και απιστία επί βλάβη του δημοσίου συμφέροντος θα είναι η αγνόηση αυτού του εγγράφου και η έγκριση των υψομέτρων από τους αιρετούς του Δήμου και τους αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους χωρίς να πληρούνται οι απαιτήσεις που οι ίδιες οι υπηρεσίες έβαλαν πριν δυόμιση χρόνια.

Κατά τ’ άλλα, και για να περάσουμε στην ουσία, η αποδοχή με κατεβασμένα τα χέρια εκ μέρους της δημοτικής αρχής των προθέσεων Μελισσανίδη συνιστά παράβαση πολιτικού καθήκοντος και εξευτελισμό των θέσεων τις οποίες, ακόμη και σήμερα, πολλά μέλη της “Δύναμης Πολιτών” λένε πως μαχητικά υποστηρίζουν. Το βάρος της απόφασης πέφτει σήμερα στους δικούς τους ώμους, μόνο που το αύριο μάς αφορά όλους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν.

π.