Image

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και ο τοπικός τύπος

vasilopoulosΔεν πρόλαβαν να ληφθούν οι αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Οκτωβρίου 2016 και ο Άρης Βασιλόπουλος με παρέμβασή του στο Facebook εγκάλεσε και πάλι τον τοπικό τύπο, αυτή τη φορά ως προς το αν θα δημοσιεύσει αυτές τις αποφάσεις.

Δε θέλει να αντιληφθεί ο Δήμαρχος πως ο τοπικός τύπος δεν είναι παρακολούθημα της Δημοτικής Αρχής· είναι αυτεξούσιος ως προς το τι δημοσιεύει και τι όχι και κρίνεται φυσικά από τους αναγνώστες του. Και βεβαίως υπεύθυνη για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των κατοίκων όσον αφορά τη δραστηριότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ίδια, με τρόπο σοβαρό δε και όχι με παρεμβάσεις στο Facebook και με δελτία τύπου.

Οφείλει να αντιληφθεί ο Δήμαρχος πως η Δημοτική Ενημέρωση είναι τομέας, και μάλιστα σημαντικός, της δραστηριότητας της Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι σωστό και πρέπον να μετακυλίεται στις πλάτες του τοπικού τύπου· άλλος είναι εκείνου ο ρόλος.

Δόξα τω Θεώ, τα πρόσωπα της Δημοτικής Αρχής και γράμματα γνωρίζουν και αμοιβές εισπράττουν, και αμειβόμενους επιστημονικούς συμβούλους έχουν στο πλευρό τους, και στελέχη του Δήμου (αμειβόμενα κι αυτά) μπορούν να έλθουν σε επικουρία τους, όπως και τα οικονομικά του Δήμου να στηρίζουν την απόφαση να δοθεί επιτέλους σοβαρή και ολοκληρωμένη Δημοτική Ενημέρωση, από την ίδια τη Δημοτική Αρχή, που αν και είναι υποχρέωσή της, δεν πράττει και ως προς αυτό το καθήκον της δυο χρόνια τώρα…

Κώστας Π. Παντελόγλου