Image

Γήπεδο Μελισσανίδη: Πόσος κόσμος θα έρχεται τελικά στην πόλη;

Agia_Sofia_Stadium_Concept

Πρωτοδημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2015

Κάποιος χρήστης κοινωνικού δικτύου σχολίασε ως εξής προηγούμενο δημοσίευμα του “Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας”, θεωρώντας πιθανόν ότι ενισχύει το επιχείρημα Μελισσανίδη για την “ανάπτυξη” της περιοχής, που ορισμένοι φαίνεται πως καταπίνουν αμάσητο:

ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΊ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΉ ΣΟΥ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΉ ΠΑΡΆ ΝΑ ΓΕΜΊΖΕΙ 40000 ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΚΆΤΙ ΠΑΡΆΣΙΤΑ Η ΔΗΜ ΥΠΑΛ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΈΝΑ

Αν ήθελε να μεταφέρει επακριβώς το επιχείρημα Μελισσανίδη, θα βοηθούσε να έχει διαβάσει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη και ειδικότερα την Μελέτη Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων (σελ. 18):

Η ευρύτερη περιοχή του Κέντρου δεν διαθέτει οργανωμένους χώρους στάθμευσης, εκτιμάται όμως ότι σε ακτίνα της τάξης του ενός χιλιομέτρου, ίσως και κατά τι μεγαλύτερης, υπάρχει η διαθεσιμότητα μερικών εκατοντάδων θέσεων. Θα μπορούσε δηλαδή, σε εύλογη απόσταση από το Κέντρο, να εξυπηρετηθεί σε ελεύθερες θέσεις στο οδικό δίκτυο η στάθμευση ενός αριθμού της τάξης των 450 οχημάτων, που μαζί με τα παραπάνω αθροίζει ένα σύνολο της τάξης των 1.500 στην εγγύς περιοχή του Κέντρου.
Το σύνολο των 1.500 οχημάτων αντιστοιχεί σε 100 οχήματα ανά 1.000 θεατές για προσέλευση 15.000 θεατών, δηλαδή πληρότητα γηπέδου της τάξης του 47%, που ξεπερνά την αναμενόμενη σε συνήθεις διοργανώσεις.

Τι απ’ τα δυο να ισχύει, άραγε; Δεν αναμένουν οι μελετητές και τόσο κόσμο στην περιοχή, στην περίπτωση που λειτουργήσει το γήπεδο ή κάτι προσπαθούν να κρύψουν γύρω από το ζήτημα της στάθμευσης; Για το δεύτερο ενδεχόμενο, που θίγεται εν πολλοίς και από την έκθεση ομάδας ειδικών επιστημόνων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, θα επανέλθουμε φυσικά.

π.

1 Comments Text
  • http://www.superleaguegreece.net/el/schedule
    11.500 χιλιάδες εισιτήρια έχει μέσο όρο η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα φέτος. Το γήπεδο θα γεμίζει σε μεγάλους αγώνες, ντέρμπι και Ευρώπη. Ακόμα και αν υποθέσουμε οτι τόσοι θα έρχονται κάθε Κυριακή στην πόλη μας κάνει περίπου 25000 θεατές το μήνα. 5 ευρώ ο καθένας ανα αγώνα, δηλαδή 125000 ευρώ το μήνα. Το χρόνο ένα εκατομμύριο. Ενα εκατομμύριο ζεστά στις τσέπες των συμπολιτών μας. Και όλοι γνωρίζουμε οτι τα νούμερα αυτά είναι και πραγματικά αλλά και αρκετά συγκρατημένα. Η πόλη θα γίνει πάλι η γειτονιά της ΑΕΚ και θα μεγαλουργήσει μαζί της. Αυτή και οι δημότες αυτής της πόλης θα το ζήσουν. Δεν θα τους το στερήσετε επειδή έτσι το φανταστήκατε