Image

Απάντηση της γεωπόνου του δήμου κ. Κλοκίτη σε δημοσίευμά μας

alsos_genΑπό την κ. Κυριακή Κλοκίτη, γεωπόνο Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λάβαμε την παρακάτω επιστολή με την οποία απαντά στο δημοσίευμά μας της 17 Οκτωβρίου με τίτλο “Σιωπηρή ευθυγράμμιση του δήμου με την απόφαση του ΣτΕ” που την ανέφερε. Μετά την επιστολή της κ. Κλοκίτη σημειώνουμε ορισμένα απαντητικά.

Προς την εφημερίδα: «Ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας»
Μια απάντηση:
Με έκπληξη διάβασα στις 17/10, στην εφημερίδα σας ανυπόγραφο δημοσίευμα με τίτλο «Σιωπηρή ευθυγράμμιση του δήμου με την απόφαση του ΣτΕ» που αναφέρεται εκτενώς στο όνομά μου ως εργαζόμενης του Δήμου, υπονοώντας σαφώς ότι εμφανίστηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 14/10 για να εισηγηθώ θέματα που αφορούν το Άλσος με σκοπό να ενισχύσω τη θολούρα που επιδιώκει, -κατά τα λεγόμενα του δημοσιεύματος-, η διοίκηση του Δήμου για το Άλσος.
Προφανώς η παρέμβασή μου δεν είχε επ’ ουδενί το νόημα του θολώματος. Η προσωπική μου γνώμη, αν ενδιαφέρει κάποιον, είναι πως τα δημόσια κοινά αγαθά όπως άλση, νερά, δάση, αιγιαλοί κοκ πρέπει να παραμένουν δημόσια και κοινά και να μην παραχωρούνται σε ιδιώτες για κανένα λόγο και πως οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να τα υπερασπίζονται. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως καλέστηκα σαν υπάλληλος, πρακτική που συνηθίζεται, για να αναφερθώ στο τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να αποφασιστεί στο συγκεκριμένο θέμα της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Δηλαδή στην επικαιροποίηση του πίνακα προμετρήσεων και του προϋπολογισμού της μελέτης «Προστασία, Διαχείριση, Ανάπλαση Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας» που εκπονήθηκε το 2009 και στη διαχειριστική μελέτη που πρέπει να γίνει. Να αναφερθώ δηλαδή στο ότι, ένα από τα πράγματα που απαιτούνται για να προχωρήσει η χρηματοδότηση της μελέτης είναι η επικαιροποίηση του προϋπολογισμού της μελέτης με βάση τα τιμολόγια του 2013 και να αναφερθώ επίσης στο τι προβλέπει ο νόμος και τι καθορίζει η Υπουργική Απόφαση για τις διαχειριστικές μελέτες Κοινόχρηστων Χώρων Πρασίνου (ΦΕΚ 1528 Β/21.06.2013). Και αυτό ακριβώς έκανα. Αναφέρθηκα και δεν αξιολόγησα. Πιστεύω πως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και η στοχοποίηση εργαζόμενων προσφέρει μόνο κακές υπηρεσίες.

Υ.Γ Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την απάντησή μου

Κυριακή Κλοκίτη
Γεωπόνος Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Καταρχάς το δημοσίευμά μας δεν ήταν ανυπόγραφο, έφερε την υπογραφή “π.”, η οποία αντιστοιχεί, όπως πολλοί γνωρίζουν, στο πρόσωπό μου. Σ’ αυτό έκανα κριτική προσωπικά στην κ. Κλοκίτη στα σημεία που ανέφερε λανθασμένα στοιχεία: στην υπουργική απόφαση Μανιάτη, που ήταν απόφαση Καλαφάτη και στην “προφορική πληροφορία” ότι ο φορέας διαχείρισης μητροπολιτικών πάρκων έχει καταργηθεί πριν καν λειτουργήσει. Τα λάθη αυτά δε διαψεύδονται στην επιστολή της, κι άλλωστε είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης. Είναι αυτό στοχοποίηση εργαζόμενου; Νομίζω πως ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει ένα απλό συμπέρασμα που δεν έχει προσωπική χροιά κατά της κ. Κλοκίτη: το δημοτικό συμβούλιο δεν ενημερώθηκε ορθά γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Κατά τ’ άλλα, η κριτική του άρθρου στρέφεται στη δημοτική αρχή που αναλώνεται σε τακτικισμούς γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το άλσος και το γήπεδο Μελισσανίδη· πρόκειται μάλιστα για μια κριτική που γίνεται αποδεκτή από στελέχη της δημοτικής αρχής όταν οι ίδιοι λένε πως είναι υποχρεωμένοι να αναπτύσσουν τακτικές και να κάνουν ελιγμούς. Είναι επίσης μια κριτική που επί μακρόν γίνεται από τον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας”, είτε σε δικά μου άρθρα είτε σε άρθρα του πατέρα μου Κώστα Π. Παντελόγλου. Προφανώς η κ. Κλοκίτη δε φέρει ευθύνη για τις πολιτικές επιλογές της Δύναμης Πολιτών, ούτε μπορεί εκτός υπηρεσιακής διαδικασίας και ιεραρχίας να απαντά σε όποιο ερώτημα τίθεται. Ξανακάνω λοιπόν εδώ το κύριο ερώτημα του δημοσιεύματος, για να δούμε αν θα απαντηθεί αρμοδίως αυτή τη φορά: Πώς εκτιμά η δημοτική αρχή ότι θα αντιδράσει η Διεύθυνση Δασών Αθηνών στην επανάληψη του περσινού αιτήματος για επικαιροποίηση του προϋπολογισμού της μελέτης Κόντου για το Άλσος; Για τη διευκόλυνση των αναγνωστών, παραθέτω παρακάτω την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο και την περσινή απάντηση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών στο αντίστοιχο περσινό αίτημα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής στο δημοτικό συμβούλιο της 14/10

Η περσινή απάντηση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών

Παντελής Παντελόγλου

1 Comments Text