Image

Ποια η κατάσταση πέριξ του παλαιού Γηπέδου της ΑΕΚ (μετά την κατεδάφισή του τον Μάιο του 2003);

ypovathmisiΣημειώνεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” του Μελισσανίδη:

Το απόσπασμα δορυφορικής εικόνας που ακολουθεί απεικονίζει τον οικιστικό ιστό στη ζώνη που περιβάλλει άμεσα, καθώς και σε κάπως μεγαλύτερη απόσταση, την υπό μελέτη θέση του Γηπέδου της ΑΕΚ (!). Η συγκεκριμένη θέση εμφανίζεται με τη σημερινή κατάστασή της μετά την κατεδάφιση του παλαιού Γηπέδου και η εικόνα καθιστά σαφές ότι πρόκειται για μια σχετικά υποβαθμισμένη ζώνη” (κεφ. 1 – σελ. 3 και 4).

Τι θα είχα να παρατηρήσω επί των παραπάνω σημειωθέντων;

Πρώτον, ότι το απόσπασμα της δορυφορικής εικόνας που παρατίθεται δεν απεικονίζει “τον οικιστικό ιστό στη ζώνη που περιβάλλει άμεσα, καθώς και σε κάπως μεγαλύτερη απόσταση, την υπό μελέτη θέση του Γηπέδου της ΑΕΚ (!)”, αλλά εκτάσεις της Πόλης μας (Συνοικισμός, Νέα Μάδυτος, σύνορα με Δήμο Νέας Ιωνίας) πολύ μακρύτερα από τη θέση της μελετώμενης “Αγιά Σοφιάς” του Μελισσανίδη.

Δεύτερο, με τι κριτήρια στάθμισαν τα πράγματα οι συντάξαντες τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” (Δ. Αργυρόπουλος-Δ. Οικονόμου) και κάνουν λόγο για “μια σχετικά υποβαθμισμένη ζώνη” – σαν προαποφασισμένη μοιάζει αυτή η διατύπωση, προκειμένου να μπορεί να γίνει λόγος ότι η “Αγιά Σοφιά” θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Τρίτο, υποβάθμιση του χώρου του παλαιού Γηπέδου είναι αυτό που έχει διαπιστωθεί από τις Δημοτικές Αρχές και τον τοπικό τύπο, και κατοίκους της Πόλης μας, που είχαν ζητήσει να μην κατεδαφιστεί το Γήπεδο, αλλά και όταν κατεδαφίστηκε να εκπληρώσει η ΑΕΚ το σκοπό για τον οποίο της παραχωρήθηκε ο χώρος, απαλλάσσοντας την Πόλη και από την ασχήμια που έχει δημιουργηθεί μετά την κατεδάφιση του παλαιού Γηπέδου της.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠ” ΕΞΩ. ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΔΟΝΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ) ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ. ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΚΑΙ ΖΟΥΛΟΥ