Image

Από την πρώτη σελίδα της ΜΠΕ της “Αγιά Σοφιάς”, ανακρίβειες!

Agia_Sofia_Stadium_ConceptΜεταφέρω παρακάτω τις πρώτες γραμμές της πρώτης σελίδας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” του Μελισσανίδη:

“1.1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ο τίτλος του έργου είναι: “Κέντρο Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής”.

1.2 ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ

Όπως προαναφέρθηκε (!), το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων της ΑΕΚ και συγκεκριμένα κλειστού Γηπέδου Ποδοσφαίρου με κερκίδες και συνοδευτικές και συμπληρωματικές χρήσεις.

Το Γήπεδο προβλέπεται σε οικοδομικό τετράγωνο 29.121,61 τετραγωνικών μέτρων.

Στην ίδια έκταση (!) το αθλητικό σωματείο της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ) είχε σταδιακά από το 1932 (!) διαμορφώσει τις αθλητικές υποδομές της, το Γήπεδο (!) “Νίκος Γκούμας”, που λειτουργούσαν αδιάλειπτα (!) μέχρι το 2003, οπότε και κατεδαφίστηκαν για να δημιουργηθούν οι υπό μελέτη σύγχρονες εγκαταστάσεις (!)”.

Κάνει εντύπωση: Σε τόσο λίγες γραμμές, τόσες ανακρίβειες!

Για ποιο λόγο άραγε;

Δε γνωρίζουν οι συντάξαντες τη Μελέτη (Δ. Αργυρόπουλος-Δ. Οικονόμου), που ατεκμηρίωτα μεταβαίνουν από το “Κέντρο Αθλητισμού κλπ. στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής” στις “αθλητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ”, ότι:

  1. Η ΑΕΚ είχε διαμορφώσει τις υποδομές της σε 26.621 τετραγωνικά μέτρα που τις εγκαινίασε το 1930 και έκτοτε σταδιακά βελτίωσε;
  2. Ότι το “Νίκος Γκούμας” ήταν Στάδιο και όχι Γήπεδο;
  3. Ότι το διάστημα 1985-1987 το Στάδιο “Νίκος Γκούμας” παρέμεινε κλειστό;
  4. Ότι το Στάδιο αυτό κατεδαφίστηκε (μαζί και το “Γεώργιος Μόσχος”), όχι για να δημιουργηθούν οι υπό μελέτη σύγχρονες -όπως λένε- εγκαταστάσεις, αλλά οι Φαραωνικές κατασκευές του Σχεδίου Γρανίτσα;

Μετά από τόσες ανακρίβειες στις πρώτες κιόλας γραμμές της πρώτης σελίδας της Μελέτης αυτής πώς να την εμπιστευτείς για τα υπόλοιπα, που και πολλά και ποικίλα και σημαντικά είναι για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων της Πόλης μας;

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ….
    ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ,ΞΥΠΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ…ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ…..

    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ…
    ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΖΗΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 3-4-5 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ,ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΠΑ,ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ,ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ,ΙΣΩΣ ΕΙΧΕΣ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ…..