Περιβαλλοντικές επιπτώσεις απ’ την «Αγιά Σοφιά» του Μελισσανίδη .1

Agia_Sofia_Stadium_ConceptΌσα παρακάτω καταχωρώ απ’ την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ» (Σύνταξη: Δ. Αργυρόπουλος-Δ. Οικονόμου) τα άντλησα, και οφείλουν θαρρώ άπαντες να τα πληροφορηθούν, να τα σκεφτούν και εντέλει να ενεργήσουν σχετικά προς υπεράσπισιν της Νέας Φιλαδέλφειας και του πνεύμονά της του Δάσους μας, από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ:

«Οι χωματουργικές εργασίες και το κτίριο πριν πάρει την τελική του μορφή θα αλλοιώσει πρόσκαιρα και μερικά την φυσιογνωμία της περιοχής. Επιπλέον η σκόνη που θα εκλύεται θα αλλοιώσει μερικά τα χρώματα του τοπίου, ενώ, αν δεν γίνουν οι εργασίες με την κατάλληλη προσοχή, υπάρχει κίνδυνος να τραυματισθεί η παρακείμενη βλάστηση του Άλσους».

Προσθέτω πως κατά την παραπάνω Μελέτη θα έχουμε να κάνουμε με 115.000 κυβικά μέτρα μπάζων (υλικά εκσκαφών), εκ των οποίων 100.000 κυβικά θα πρέπει να απομακρυνθούν του εργοταξίου, ενώ 15.000 κυβικά να διακινηθούν εντός αυτού. Από το έργο δε της υπογειοποίησης της Πατριάρχου Κωνσταντίνου θα υπάρχουν άλλες 45.000 κυβικά μέτρα μπάζων!

Δηλαδή…

Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, όλοι και όλες του Δήμου μας, όλοι και όλες της Περιφέρειας Αττικής, όλοι και όλες του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Ελληνικής Κυβέρνησης!

Όσον αφορά εμάς: Στώμεν καλώς και αγωνιστικώς!

Κώστας Π. Παντελόγλου

5 Comments

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.