Image

Ο κ. Στέφανος Μάνος, ο Γιάννης Βαρουφάκης και τα έσοδα των Δήμων

2
λεπτά ανάγνωσης

varoufakisΤόσο οι κυβερνώντες τη χώρα, όσο και οι κυβερνώντες τους Δήμους εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία· ευθύνη των πρώτων η αντιμετώπιση των ζητημάτων της εθνικής συμβίωσης και των δεύτερων η αντιμετώπιση των ζητημάτων της τοπικής συμβίωσης.

Η οικονομική βάση τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι που πληρώνουν οι Ελληνίδες και οι Έληνες, που πρέπει να επιβάλλονται δίκαια και να κατανέμονται σωστά προς αντιμετώπιση τόσο των συνολικών όσο και των τοπικών ζητημάτων.

Την επιστήμη την έχει απασχολήσει ποια η δίκαιη κατανομή των δημοσίων εσόδων μεταξύ Κυβέρνησης και Δήμων, και καλά θα κάνουν τόσο ο κ. Στέφανος Μάνος, όσο και κυρίως ο Γιάννης Βαρουφάκης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μελετήσουν τα σχετικά, πριν σπεύσουν σε κατάργηση της λεγόμενης κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους Δήμους με τη δραματική μείωση αυτής της επιχορήγησης, την οποία αντί να καταργήσουν θα έπρεπε να αυξήσουν και πέραν όσων ίσχυαν πριν την επέλαση της μνημονιακής πολιτικής, ώστε να προσεγγίσει τα όσα η επιστήμη επιτάσσει.

Στα “Δημοτικά Ζητήματα” τα οποία συντάσσω από το έτος 1978, αλλά και σε σειρά όλη εργασιών μου, θα μπορούσαν οι ειλικρινώς ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν όσα η επιστήμη επιτάσσει και μια άθλια πολιτική δύο αιώνων αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί και να υλοποιήσει.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν ο κ. Στέφανος Μάνος και ο Γιάννης Βαρουφάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά (δες την είδηση στο Capital.gr) δεν ξεφεύγουν από την άθλια πολιτική δύο αιώνων, αντίθετα της προσθέτουν και νέους πνιγηρούς κρίκους, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον κόσμο των Δήμων και τα λαϊκά στρώματα!

Κώστας Π. Παντελόγλου