Image

Γύρω από τα τελευταία συμβάντα όσον αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας και το Γήπεδο της ΑΕΚ

syntonistiko_fxΚάποια συμβάντα είχαμε τις τελευταίες μέρες στην Πόλη μας, και θα ήθελα να σημειώσω ποια είναι αυτά, αλλά και να πω μερικά πράγματα γύρω απ’ αυτά:

1) Την Παρασκευή το μεσημέρι 17 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών με τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής – είχε προηγηθεί ανοιχτή επιστολή του Συντονιστικού προς τον Δήμαρχο.

2) Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας, με παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, μετά από κάλεσμα του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου στις 7 Οκτωβρίου 2014 – το Συντονιστικό ήταν παρόν μοιράζοντας στους μετέχοντες στην εκδήλωση σχετικό υλικό.

3) Δόθηκαν στο Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών από τον Δήμο της Πόλης μας, μετά από αίτηση του Συντονιστικού φωτοαντίγραφα των παρακάτω εγγράφων:

  1. του υπ’ αρ. πρωτ. 86/26.8.2014 έγγραφο της “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.” που αφορά την υποβολή Υψομετρικής Μελέτης των περιμετρικών οδών (πεζοδρόμων) του Ο.Τ. 295 της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (αρ. πρωτ. Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας 14926/28.8.2014),
  2. της με αρ. πρωτ. Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας 14977/29.8.2014 αίτησης του συντάξαντος μηχανικού της προαναφερθείσης μελέτης κ. Μιχάλη Αθανασόπουλου με θέμα “Συμπληρωματικά Στοιχεία Υψομετρικής Μελέτης Οδού”,
  3. των υπ’ αρ. πρωτ. 15641/11.9.2014 και 17796/17.10.2014 εγγράφων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας – εκ των οποίων το πρώτο απευθύνεται προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής ζητώντας να του δοθούν αντίγραφα των υποβληθεισών μελετών για το Γήπεδο της ΑΕΚ προς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των Υπηρεσιών του (για το οποίο δεν υπάρχει απάντηση), και το δεύτερο συνιστά απάντηση στην “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.”. Και τα 2 αυτά έγγραφα υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης.

Τι θα είχα να πω γύρω από αυτά:

1) Η συνάντηση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου με το Συντονιστικό Κατοίκων αποτελεί πράξη σε θετική κατεύθυνση· η αλληλοπληροφόρηση που τέτοιες συναντήσεις μπορούν να προσφέρουν, η συζήτηση επί των αναφυομένων ζητημάτων, η ενδεχόμενη συμφωνία επί ορισμένων σημείων, μπορούν να προσφέρουν στην αποτελεσματικότητα των προσπαθειών και του αγώνα που έχει αναληφθεί.

2) Η εκδήλωση της 19ης Οκτωβρίου 2014 προφανώς συνέβαλε νομίζω σε κάποια πληροφόρηση όσων μετείχαν, στην ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ανάγκη της υπεράσπισης της Πόλης μας και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ ή όχι.

3) Η μη απάντηση στο έγγραφο του Δήμου της 11.9.2014 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει να ερμηνευθεί πώς εξηγείται: μια πρώτη σκέψη είναι ότι δεν έχουν υποβληθεί μελέτες για το Γήπεδο της ΑΕΚ οπόταν τι να στείλουν – ας διερευνηθεί όμως με επιμονή μήπως η μη απάντηση σημαίνει απόκρυψη ενδεχομένως των τεκταινομένων. Ο Δήμος οφείλει με νέα έγγραφά του να ξαναθέσει το θέμα, το Συντονιστικό ας έχει το θέμα αυτό διαρκώς στο κέντρο της προσοχής του.

4) Όσα στην απάντηση του Δήμου προς την “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ” περιλαμβάνονται είναι αποκαλυπτικά για την πρόχειρη και πλημμελή αντιμετώπιση των ζητημάτων από την “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ”. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κινείται στο πνεύμα που και στην περίπτωση Γρανίτσα είχε κινηθεί και είναι χρήσιμο αυτό, ωστόσο λείπει από την απάντηση του Δήμου το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης που επί του παρόντος είναι δύο πράγματα: α) η επισήμανση ότι η “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ” δεν νομιμοποιείται να υποβάλλει αίτηση στον Δήμο χωρίς να έχει την παραχώρηση του χώρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και β) ότι ο Δήμος μη δεχόμενος παραχώρηση στρεμμάτων του Δάσους και ρυμοτομικό σχέδιο δια Νόμου δηλώνει ότι θα ενεργήσει και δικαστικά προς υπεράσπιση της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας, όπως έπραξε επί Δημαρχίας Αδαμόπουλου με νικηφόρο το αποτέλεσμα.

Το Συντονιστικό Κατοίκων και άλλες δυνάμεις της Πόλης κινούμενες ενωτικά, και έχοντας προ οφθαλμών, και μόνο, την επιτυχή κατάληξη του αγώνα, ας εντείνουν τις προσπάθειές τους, αποτελώντας την εγγύηση για την τελική νίκη και αυτή την φορά!

Κώστας Π. Παντελόγλου

4 Comments Text
  • Το Αλσος έχει μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο αν δεν το έχεις πάρει γραμμη Παντελογλου ο Φορέας Ανάπλασης Μητροπολιτικών Πάρκων έχει λόγο και ο Δήμος καλό ξημέρωμα

      • Κορόιδο θα είναι τότε η Δικέφαλος που έκανε αίτηση στο δήμο για να πάρει τα υψόμετρα… Τρία πουλάκια κάθονται, πράγματι.

  • Οι υπογειοποίησεις κ οι πεζοδρομήσεις όντως αφορά τον δήμο δεν έχει σχέση με το άλσος άλλωστε είναι γνωστό από τον Αύγουστο το 2014 υπεύθυνος για το άλσος είναι ο φορέας μητροπολιτικών πάρκων και ο δήμος πλέον