Οι επιστημονικώς αρμόδιοι πότε θα μιλήσουν όσον αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια;

3
λεπτά ανάγνωσης

Εκκωφαντική η σιωπή των επιστημονικώς αρμοδίων για να μιλήσουν όσον αφορά το Γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια – και των προσώπων και των συλλογικών τους οργάνων, και ακόμα των διδασκόντων σχετικά μαθήματα στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.

Πού είναι οι δασολόγοι μας και οι συνταγματολόγοι μας, πού είναι οι αρχιτέκτονες οι πολεοδόμοι και οι χωροτάκτες μας, πού είναι οι περιβαλλοντολόγοι μας, πού είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζοντας τις 130 ανεκδιήγητες σελίδες ενός σχεδίου νομοθετικής ρύθμισης της αιτιολογικής έκθεσής της και μιας θεώρησης που την συνοδεύει ως αναπόσπαστο παράρτημά της (το οποίο επιχειρείται να μετατραπεί σε νόμο του Κράτους) θα ορθώσουν το επιστημονικό τους ανάστημα λέγοντας στοπ στον παραλογισμό και τα συμφέροντα;

Στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας μετατρέπουν το Δάσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Πάρκο – στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Νέας Φιλαδέλφειας το ορίζουν ως “ζώνη ειδικών χρήσεων”.

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς πολύ προσεκτικά τις 130 παραπάνω σελίδες για να βγάλει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα των ενεργούντων δεν είναι το Γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά πώς θα βάλουν στο χέρι την Πόλη και τον πνεύμονά της, το Δάσος μας.

Δεν τους φθάνει προς τούτο η συνηγορία της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν τους φθάνει προς τούτο η οικονομική στήριξη του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού με δημόσιο χρήμα (και όχι φυσικά από την τσέπη του).

Επιχειρούν τώρα να επιτύχουν και Δήμαρχο της “Οικογένειας της ΑΕΚ” στην Πόλη μας, όπως ανερυθρίαστα δηλώνουν δεξιά και αριστερά ανήκοντες στην “Οικογένεια” και τα παπαγαλάκια τους.

Πρόκειται για το μοιραίο θαρρώ λάθος της “Οικογένειας της ΑΕΚ”. Η Πόλη δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις της “Οικογένειας της ΑΕΚ”, η Πόλη σέβονταν την ΑΕΚ και η ΑΕΚ την Πόλη μέχρι την δικτατορία των συνταγματαρχών, έκτοτε αυτό δεν συμβαίνει – αιτία  η “ιμπεριαλιστική” έναντι της Πόλης διάθεση των ιθυνόντων της ΑΕΚ, με πρώτο στόχο την επέκταση των εγκαταστάσεών της στον χώρο του Δάσους και δεύτερο το “φόρτωμα” της Πόλης με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα πρόσθετων κατασκευών.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εφ’ όσον ο σκοπός της παραχώρησης (η άθληση των παιδιών των προσφύγων δηλαδή) δεν εκπληρώνετο από το 2003 που γκρεμίστηκε το Γήπεδο, έπρεπε να υπάρξει ανάκληση της παραχώρησης στην ΑΕΚ του δημόσιου αυτού χώρου – η Πόλη αυτό δεν το ζήτησε, υπήρξε παράλειψη καθήκοντος στο σημείο αυτό από την Δημοτική Αρχή, η οποία αμυντικά κινήθηκε έναντι των φαραωνικών επιδιώξεων της “Οικογένειας της ΑΕΚ”.

Έστω όμως και τώρα ο κόσμος της Πόλης, και οι εκπρόσωποί του, με την βοήθεια και των αυθεντικών επιστημόνων της Πόλης μας και γενικότερα, ας περάσουν στην επίθεση, άλλωστε γνωρίζουν ότι “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” – μήπως και συνετισθούν οι της “Οικογένειας της ΑΕΚ” και οι μαζί της, εκόντες άκοντες, συμπαρατασσόμενοι…

Κώστας Π. Παντελόγλου