Αποσύρω την υπογραφή μου από το υπό έγκριση Καταστατικό του Συλλόγου Φίλων Ελληνικής Μουσικής (ΣΦΕΜ) και παύω να αποτελώ έναν των συνεπανιδρυόντων αυτόν τον Σύλλογο!

3
λεπτά ανάγνωσης

Το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 το μεσημέρι ενημερώθηκα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πως μια συνέντευξη τύπου πρόκειται να λάβει χώρα στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.30 μμ “για την παρουσίαση της επανίδρυσης του Συλλόγου (Φίλων Ελληνικής Μουσικής)” και ότι “η εκδήλωση (η συνέντευξη τύπου δηλαδή) έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων”.

Προ μηνών, υπέγραψα και εγώ γι’ αυτή την επανίδρυση, και διότι θυμάμαι καλά την προσφορά του ΣΦΕΜ στα προδικτατορικά χρόνια, και για την ενδεχόμενη υπό προϋποθέσεις χρησιμότητά του και στα χρόνια μας – και τούτο παρά την επιφύλαξή μου για την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε στην εκδήλωση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, αλλά και την επιφύλαξη που έχω για τον τρόπο που κινείται ο ενεργών γι’ αυτή την επανίδρυση.

Ζήτησα την ώρα που υπέγραψα να έχω ένα αντίγραφο του Καταστατικού και την λίστα των συνεπανιδρυόντων τον ΣΦΕΜ, ακόμα τα περιμένω – αντ’ αυτών πήρα την ενημέρωση που πιο πάνω σημείωσα, σημάδι για μένα ότι δεν αρχίζουμε καλά.

Δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται η επανίδρυση του ΣΦΕΜ στο Δημαρχείο της Αθήνας με την αιγίδα του Δήμου, ενώ ήδη εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014 – αυτά είναι αδιανόητα, απαράδεκτα πράγματα.

Το επεσήμανα αυτό στον ενεργούντα για την επανίδρυση του ΣΦΕΜ, ρωτώντας ποιος το αποφάσισε αυτό και υπογραμμίζοντας ότι προσωπικά από κανέναν δεν ρωτήθηκα σχετικά, παρά το γεγονός ότι έχω διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και διάολε κάτι γνωρίζω παραπάνω γι’ αυτά τα ζητήματα – με παρέπεμψε δε αυτός να βρω το δίκιο μου, αν το βρω, στην γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου όταν εγκριθεί το Καταστατικό του.

Του απάντησα νομίζω κατάλληλα, και ενημέρωσα σχετικά και εμφανιζόμενο με πρώτο ρόλο στην επανίδρυση αυτή και τον προδικτατορικό Πρόεδρο του ΣΦΕΜ – δεν συμφωνούν μαζί του στον τρόπο που ενεργεί, όσον αφορά εμένα ας ξέρει ότι οι “Παναγιωτισμοί” του δεν γίνονται δεκτοί, αποσύρω την υπογραφή μου από το υπό έγκριση Καταστατικό και παύω να αποτελώ έναν των συνεπανιδρυόντων τον ΣΦΕΜ, και τούτο διότι έγινε ήδη σε μένα φανερό πως ο νέος Σύλλογος δεν βαδίζει στα χνάρια του προδικτατορικού, που δεν είχε ανάγκη τους επίσημους και τις δημόσιες σχέσεις για να υπάρξει και να δράσει επ’ αγαθώ…

Προσωπικά όπως και τότε, ανιδιοτελώς πάντοτε, θα συνεχίσω να βοηθώ την Ελληνική Μουσική με τον τρόπο μου, το έχουν άλλωστε διαπιστώσει ήδη θαρρώ αυτό και οι τακτικοί αναγνώστες του ηλεκτρονικού “Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας” (*).

_________

(*) Σχετικά είναι τα δημοσιεύματά μου στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” στις 14 και 19 Οκτωβρίου 2013, στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2013, στις 6 και 14 Δεκεμβρίου 2013, καθώς και στις 2, 3 και 16 Ιανουαρίου 2014.

Κώστας Π. Παντελόγλου