Image

Γιάννης Βούρος: Το ζην επικινδύνως στη ΝΦ-ΝΧ

Ο Γιάννης Βούρος και οι φίλοι του στην “Πολιτών Πολιτεία” θέλουν να μας πείσουν ότι ξέρουν τι κάνουν. Ο έμμισθος υπεύθυνος του γραφείου τύπου του δήμου Ρένος Αρβανίτης το έθεσε προ ημερών ως εξής κάπου στο Facebook: “Η μόνη παράταξη με συγκεκριμένο και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα. Που αναφέρει τι θα κάνει, πως θα το κάνει και μέσω ποιας χρηματοδότησης”.

Για τις χρηματοδοτήσεις είπαμε μερικά πράγματα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τι γίνεται με την προστασία του δημότη; Με την υποχρεωτική δημοσιότητα της δραστηριότητας των οργάνων του δήμου; Με τις προβλέψεις του δήμου για ζητήματα πολιτικής προστασίας; Με τον δημοκρατικό έλεγχο της διοίκησης;

Η δημοτική αρχή κάθε μέρα μάς προσφέρει απλόχερα παραδείγματα του πώς δεν κάνει καλά τη δουλειά της ούτε στα στοιχειώδη.

Δείτε, για παράδειγμα, την … “ανανεωμένη” ιστοσελίδα του δήμου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, δημοσιεύτηκαν συγκεντρωτικά εκεί οι αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπ’ αριθμ. 73 έως 99/2022 (!). Πρόκειται για αποφάσεις που ελήφθησαν σε συνεδριάσεις της εν λόγω Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος στο διάστημα 7 Οκτωβρίου-21 Δεκεμβρίου 2022. Μεταξύ αυτών, αποφάσεις της 21ης Δεκεμβρίου, οι οποίες πήραν αριθμό πρωτοκόλλου απ’ τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών στις 30 Μαρτίου 2023 (!), πάνω από τρεις μήνες μετά τη συνεδρίαση. Οι παλαιότερες αποφάσεις έκαναν ένα χρόνο σχεδόν να φτάσουν στην ιστοσελίδα του δήμου. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια της δημοτικής αρχής Βούρου, ακόμη και στα απλούστερα πράγματα!

Θα σταθούμε ιδιαίτερα σε μία απόφαση σημαντική για την πολιτική προστασία, που είναι η υπ’ αριθμ. 92/2022 (ελήφθη στις 21/12/2022, πρωτοκολλήθηκε στις 30/3/2023) με θέμα “Καθορισμός σημείων καταφυγής πληθυσμού” σε περίπτωση πλημμύρας. Το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ας μην μπούμε στην ουσία της κριτικής των οριζόμενων χώρων (π.χ. 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο, τα … διάσημα) – δεν θα έπρεπε, όμως, μια τέτοια απόφαση να έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα ώστε οι κάτοικοι της πόλης να γνωρίζουν πού πρέπει να κατευθυνθούν σε περίπτωση πλημμύρας;

Όχι επί Βούρου…

π.