Image

Να ένα γήπεδο χωρίς εμπορικές χρήσεις

2
λεπτά ανάγνωσης

Ο Κώστας Κακάτσος αναδεικνύει στην Αναζήτηση δημοσίευμα εξειδικευμένου συνδρομητικού μέσου που αναγγέλει τη συμφωνία της Δικέφαλος ΑΕ με συγκεκριμένη μεγάλη εταιρεία εστίασης που θα αναλάβει … τις εμπορικές χρήσεις που δεν θα υπήρχαν στην πρώην Αγιά Σοφιά και νυν OPAP Arena του Μελισσανίδη. Τσουπ, να “ξαφνικά” ένα εστιατόριο 500 θέσεων (πρώτη φορά αναφέρεται αριθμός σε σχέση μ’ αυτό, αν και πάντοτε του αποδιδόταν ένας όροφος), να κι ένα δήθεν “παραδοσιακό καφενείο” 300 θέσεων, τα οποία προφανέστατα δεν θα λειτουργούν μονάχα στις ημέρες των αγώνων – να η μετατόπιση του “πόλου έλξης” της Σάρδεων, να το “τοπόσημο”… Καλά πάμε.

Τι άλλο περιμένατε να δείτε, μετά από τα τσιμέντα; Μονάχα η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, η εστίαση, χωρά παντού – αυτή, λοιπόν, κατά την κρίση των ιθυνόντων θα γίνει η μηχανή που κόβει δολάρια στην OPAP Arena. Οι λοιποί της ατμομηχανής στην “πόλη του κεμπάπ” ίσως να ζοριστούνε και λίγο, αλλά τι σημασία έχει; Εδώ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, έχει δύο μαγαζιά λίγο παραπέρα και κουβέντα δεν λέει για τη χασούρα.

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει προ πέντε ετών, σε ανάλογη συζήτηση για άλλες σχετικά κοντινές σχετικές επενδύσεις του Μελισσανίδη, η τότε δημοτική αρχή, που είχε τα ίδια πρόσωπα με τη σημερινή, διατύπωνε αρνητική άποψη. Τώρα φαίνεται ότι πήρανε μετοχές ή ότι νομίζουν πως θα ξαναπάρουν στα χέρια τους τον δημοτικό κορβανά και για την επόμενη πενταετία, οπότε θα έχουν καθαρίσει.

Να επισημάνουμε, με την ευκαιρία, ότι ο Κώστας Κακάτσος είναι πολύ επιμελής τελευταία, για να κάνει και συνδρομές σε ειδικά έντυπα του κλάδου ξενοδοχείων κι εστίασης, αλλά βέβαια πάντα στη μία όψη των πραγμάτων. Ποιος ξέρει πώς να εξηγείται.

π.