Image

Από αυτοδιοικητική σκοπιά…

Έχουμε σημειώσει μ’ αφορμή την ανάθεση σε εργολάβο του πρασίνου της πόλης μας, αλλά και την παράδοση του οικοπέδου στη μητρόπολη για τον βρεφονηπιακό σταθμό, ότι αυτά δεν συνάδουν με την Αυτοδιοίκηση. Το επαναλαμβάνουμε φυσικά και τώρα με τη συζητούμενη ανάθεση του ηλεκτροφωτισμού της ΝΦ-ΝΧ σε εταιρεία.

Η άξια του ονόματός της Αυτοδιοίκηση δεν απεμπολεί αρμοδιότητες και οικονομικά που της ανήκουν – αντίθετα διεκδικεί επαναπατρισμό αρμοδιοτήτων και πόρων της.

Η άξια του ονόματός της Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να διευρύνεται ο αριθμός των προσώπων που συναποφασίζουν για τις υποθέσεις του Δήμου και τα προβλήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων – τα κονκλάβια των λίγων και εκλεκτών που αποφασίζουν για τις τύχες όλων, της είναι ξένα.

Η νεοδημοκρατική πρακτική του παραμερισμού του δημοτικού συμβουλίου προς χάριν της προκατασκευασμένης συνθέσεως οικονομικής επιτροπής για δήθεν κυβερνησιμότητα των Δήμων, κατάργησε τη θέληση των πολιτών όπως αυτή εκφράσθηκε με τις δημοτικές εκλογές, και δεν γίνεται αποδεκτή.

Όπως αποδεκτή δεν γίνεται και η πρόσφατη Βορίδειος αντιδημοκρατική διευθέτηση των δημοτικών πραγμάτων, ένα βήμα πριν την αργία ή την απόλυση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που δεν τους είναι αρεστοί (κάτι δοκιμασμένο από τη Δεξιά κατά το παρελθόν).

Δεν μου είναι δύσκολο, κατόπιν τούτων, να συμπεράνω πως ο Γιάννης Βούρος και οι συν αυτώ είναι ανάξιοι αυτοδιοικητικά, ως υπηρετούντες τα επιχειρηματικά συμφέροντα σε κάθε περίπτωση – ενώ οι αντιπολιτευόμενοι και καλά αυτόν, ανεπαρκείς αυτοδιοικητικά, περιοριζόμενοι στα σκανδαλοθηρικά της δημοτικής διαχείρισης…

Κώστας Π. Παντελόγλου