Image

Εμπαιγμός των πολιτών από τη διοίκηση Βούρου-Κωνσταντινίδη για το Άλσος

Η κατάπτυστη ψευδής εικόνα που διακίνησε η δημοτική αρχή στο διαδίκτυο μέσω της “Φιλαηδόνας” του έμμισθου συμβούλου του Γιάννη Βούρου Νίκου Παπανικολάου

Με χθεσινή της ανακοίνωση (27/2), η δημοτική αρχή ενημερώνει, δήθεν, τους πολίτες για τις προβλεπόμενες αλλαγές στη διαχειριστική μελέτη του Άλσους. Πώς; Αντί να δημοσιεύσει τα πρακτικά της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασε στις 26/2, αντί να δώσει στη δημοσιότητα τις μελέτες που διακινούνται εν κρυπτώ μεταξύ των παρατάξεων, αντί να πει ευθέως τι της ζήτησαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα να κάνει και ότι είναι πρόθυμη να τα εξυπηρετήσει, δίνει στον κόσμο ένα πατσαβούρι. Πρόκειται για το ίδιο πατσαβούρι που κατέβασε με την υπογραφή του έμμισθου αντιδημάρχου Σπύρου Γραμμένου ως εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, για να το αποσύρει λίγες μέρες αργότερα, αφού δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό ούτε καν από τις παρατάξεις της “αντιπολίτευσης” που στηρίζουν με χέρια και με πόδια τα σχέδια του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Δύο μέρες νωρίτερα, την επομένη του δημοτικού συμβουλίου, ο έμμισθος σύμβουλος του Γιάννη Βούρου Νίκος Παπανικολάου είχε επιχειρήσει στην … ανεξάρτητη “Φιλαηδόνα” του να κρύψει τη σημαντικότερη απ’ τις προτεινόμενες αλλαγές: Δημοσίευσε μια εικόνα που προφανώς έφτιαξε κάποιος προχειρογραφίστας της διοίκησης υπό την πίεση των περιστάσεων (μήπως ο έμμισθος αντιδήμαρχος Σωτήρης Κοσκολέτος;), η οποία δεν αναφέρει καθόλου το μήλον της έριδος: τη δημιουργία αναβαθμών που έχει ανάγκη η OPAP Arena για λόγους ασφαλείας εις βάρος της έκτασης του άλσους, μέσα σε δασική έκταση.

Και οι δύο αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, επίσημη και ανεπίσημη, είναι πράξεις θεσμικά αντιδημοκρατικές, πολιτικά γελοίες και κοινωνικά απαράδεκτες, αφού η ξεκάθαρη πρόθεσή τους είναι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, αποκρύπτοντας κρίσιμα στοιχεία. Αλλά βέβαια οι κάτοικοι αυτής της πόλης, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές τους απόψεις, δεν τρώνε κουτόχορτο. Ντροπή στη διοίκηση των Γιάννη Βούρου και Τάσου Κωνσταντινίδη, που φτύνουν κατάμουτρα τους πολίτες που τους ψήφισαν!

π.