Image

Ο πολυπράγμων μητροπολίτης Γαβριήλ στους τόπους ευθύνης του…

Όταν οι δήμοι αντί να απεμπολούν αρμοδιότητες τις εγκολπώνονταν: Η βρεφοδόχος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Έχω ήδη γράψει ότι ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ενεργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείω, ότι υπερβαίνει όρια και περιθώρια…

Μιλά και ενεργεί αποσπασματικά σε θέματα Μικρασιατικού Ελληνισμού, που προφανώς δεν γνωρίζει· αναφέρεται και αξιολογεί επιχειρηματικές αθλητικές δραστηριότητες χωρίς να γνωρίζει, με βάση όσα λέγει και πράττει, τη διαδρομή των πραγμάτων· αναφέρεται και αξιολογεί και ενεργεί λανθασμένα γύρω από πρόσωπα του τόπου μας (χαρακτηριστική περίπτωση η γιαγιά Φιλιώ), αγνοώντας άλλους.

Μα και η υλική πλευρά των πραγμάτων δεν του είναι αδιάφορη – το απέδειξε με το Οικοδομικό Τετράγωνο 445, που από ανάσα πράσινου και κοινόχρηστου χώρου θα μετατραπεί σε εργοτάξιο της Μητρόπολης, μάλιστα και με 5 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής.

Και η ανάμιξή του για τον βρεφονηπιακό σταθμό στη βόρεια Νέα Φιλαδέλφεια τι δείχνει; Το οικόπεδο είναι του Δήμου ΝΦ-ΝΧ. Τι δουλειά έχει η Μητρόπολη ΝΙΦ; Αν επιθυμεί να φτιάξει δικό της βρεφονηπιακό σταθμό, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: ας αγοράσει ένα οικόπεδο και ας χτίσει αυτό που νομίζει.

Τι είναι αυτές οι συναλλαγές που προτείνει στον Δήμο; Ο Δήμος παύει να είναι Δήμος αν εκχωρεί περιουσία του, οικονομικά του, αρμοδιότητές του. Απλό είναι αυτό – πώς δεν το καταλαβαίνει τούτο ο μορφωμένος και πολυπράγμων Μητροπολίτης μας;

Έκαστος εφ ω ετάχθη.

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text