Image

Το πολύ το “Κύριε ελέησον” το βαριέται και ο παπάς

Ο δήμαρχος των 3.500 ευρώ το μήνα αγορεύει στο online δημοτικό συμβούλιο με 6 θεατές

Ο δήμαρχος και οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι επιχειρηματολόγησαν στο δημοτικό συμβούλιο της 20/5/2020, και το έπεισαν, ότι μανατζάρουν υπηρεσίες που αδυνατούν να υλοποιήσουν έργα. Επικύρωσαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών με την απόφασή τους ότι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί και άρα τις παραδίδουν σε άλλους, που απ’ ό,τι φαίνεται ασκούν πιο αποτελεσματικό μάνατζμεντ από τους ίδιους. Μετά από τέτοια παραδοχή ανικανότητας και αδυναμίας να ασκήσουν αποτελεσματική διοίκηση, αφού είναι τόσο απογοητευμένοι από τη λειτουργία της δημοτικής μηχανής και της κρατικής γραφειοκρατίας, μήπως πρέπει να παραιτηθούν από τις παχυλές αποζημιώσεις που λαμβάνουν μηνιαίως και να επιστρέψουν στην ελεύθερη αγορά εργασίας που δεν έχει τέτοιες αγκυλώσεις;

Σοβαρά: Είναι πολλά για το δημοτικό προϋπολογισμό τα 202.596,80 ευρώ το χρόνο που κοστίζουν στην πόλη ο Βούρος και οι έμμισθοι αντιδήμαρχοί του. Ενδεικτικά, οι αμοιβές δημάρχου και αντιδημάρχων είναι τα τετραπλάσια λεφτά από αυτά που θα εισπράξει φέτος ο δήμος από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης, μετά τα υπέρ εστίασης μέτρα λόγω κορονοϊού· είναι το 72% των χαμένων εσόδων τη φετινής Πρωτομαγιάς. Αν σε αυτά τα 202.596,80 ευρώ, προσθέσουμε και τα 67.000 ευρώ το χρόνο περίπου που κοστίζουν οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου, είναι πολλά λεφτά που βγαίνουν από τις τσέπες των πολιτών της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για να καταλήξουν σε κάποιους που, κατά ομολογία των ίδιων και με την επιβεβαίωση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, δεν κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι σίγουρο ότι εφόσον η δημοτική αρχή Βούρου-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου έχει σαφή πολιτική να δίνει σε εξωτερικούς εργολάβους της μιας ή της άλλης κοπής διάφορες δουλειές που κανονικά θα έπρεπε να γίνονται μέσα στο μαγαζί, μια χρηστή οικονομική διαχείριση θα αναζητούσε να μειώσει τα διοικητικά κόστη εντός του μαγαζιού. Τα 202.596,80 ευρώ του δημάρχου και των εμμίσθων αντιδημάρχων θα ήταν μια καλή αρχή.

π.