Image

Έρχεται έξωση των αθλητικών σωματείων της πόλης από τους δημοτικούς χώρους;

Σε μια εντός έδρας συνέντευξή του (3/5/2020), ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ λέει και τα εξής:

“Eμείς ως ΑΕΚ θα απαιτήσουμε και [από] τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας την απόδοση του ποσοστού των εγκαταστάσεων που αναλογεί στο Σωματείο μας, με βάση τον αριθμό των αθλητών μας, τις κατηγορίες στις οποίες συμμετέχουν οι ομάδες μας. Δεν μπορεί ο στίβος της ΑΕΚ, το ράγκμπι της ΑΕΚ, η τοξοβολία της ΑΕΚ να μην κάνουν χρήση των ανοικτών γηπέδων του Δήμου. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να ζητιανεύει χώρους και αίθουσες για την άρση βαρών και την πάλη, δεν μπορεί η ΑΕΚ να έχει μισή-μισή τη χρήση ενός σχολικού γυμναστηρίου, ενώ πρέπει να καλύψει τις ανάγκες δεκαπλάσιων ομάδων και δεκαπλάσιων παιδιών. Δεν γίνεται να πρέπει να συνεχίσει η ΑΕΚ να νοικιάζει χώρους και γυμναστήρια, ενώ τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου, χρησιμοποιούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις δωρεάν. Δεν γίνεται η ΑΕΚ να είναι το μόνιμο θύμα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό θα αλλάξει για κάποιους που έτσι είχαν μάθει, θέλοντας και μη”.

Αφήνουμε ασχολίαστο το ύφος του προέδρου, που είναι και δικηγόρος στο επάγγελμα, και παραθέτουμε ορισμένες παλαιότερες δηλώσεις του ιδίου και μια κάποια ειδησεογραφία που ολοκληρώνουν την εικόνα του ζητήματος. Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου θα όφειλε να αντιμετωπίσει ο δήμος ΝΦ-ΝΧ τα όποια αιτήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εάν και όταν διατυπωθούν επισήμως προς τους αρμόδιους (εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού: Σπύρος Μπερδέσης).

Μέχρι τότε, οι αναγνώστες, και μάλιστα οι φίλοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην πόλη μας, οι διοικήσεις των σωματείων και οι αθλητές τους, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους:

“Το Σωματείο δεν απώλεσε τίποτα [παραχωρώντας τα δικαιώματά του επί του οικοπέδου του παλαιού σταδίου στην Δικέφαλος ΑΕ για την ανέγερση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου]. […] Το Σωματείο διασφαλίζει ένα ικανό μέρος της βιωσιμότητάς του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να βασιστεί σε μια υγιή ΠΑΕ που έχει μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία επιτέλους θα ξαναπαίξει στο δικό της γήπεδο”. (Πρόεδρος ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συνέντευξη στη Φιλαηδόνα, 1/3/2019)

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, είναι από τα πολύ λίγα ερασιτεχνικά Σωματεία στην χώρα, αν όχι το μοναδικό, που δεν έχει να αντιμετωπίσει ζητήματα οικονομικής φύσης σε σχέση με τη φετινή σεζόν. [Η προπληρωμή των υποχρεώσεων] ήταν αποτέλεσμα της συνετής διαχείρισης αλλά και της ικανότητας της διοίκησής μας να προβλέψει την επικείμενη περίοδο κρίσης λόγω του κορονοϊού, από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα της ασθένειας στην Κίνα”. (Πρόεδρος ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συνέντευξη στο aek365, 3/5/2020)

“Τα τμήματα από μόνα τους, ακόμη και ως ερασιτεχνικά με σκοπό τον αθλητισμό σε επίπεδο ακαδημιών, είναι πολύ δαπανηρά. Πέραν του μικρού κόστους των αιθουσών που μας παραχωρούνται από Δήμο και ΟΣΚ, όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια“. (Πρόεδρος ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συνέντευξη στη Φιλαηδόνα, 1/3/2019)

Ως ΑΕΚ χρησιμοποιούμε διάφορα γήπεδα για τις Ακαδημίες μας. Την Αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ για το χάντμπολ και το βόλεϊ, τα ανοικτά γήπεδα του ΟΑΚΑ και του Αγίου Κοσμά για τον στίβο, διάφορα κλειστά και ανοικτά γήπεδα για το φούτσαλ, δύο κολυμβητήρια για το πόλο και την κολύμβηση, διάφορες σχολικές εγκαταστάσεις για το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ, την ξιφασκία, το μπάσκετ με αμαξίδιο κλπ. […] προ κορονοϊού, μισθώσαμε ένα εξαιρετικό [ιδιωτικό] χώρο στη Νέα Φιλαδέλφεια και φτιάξαμε ένα πρότυπο Γυμναστήριο – Προπονητήριο για την Πυγμαχία και το Κικ Μπόξινγκ. (Πρόεδρος ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συνέντευξη στο aek365, 3/5/2020)

“Αναλυτικά στη Νέα Φιλαδέλφεια στεγάζονται και λειτουργούν τα όλα τμήματα του Γυναικείου Βόλεϊ (ακαδημίες και γυναικεία ομάδα και μη ενεργών αθλητριών), Ακαδημιών, Ανδρών, Γυναικών και Βετεράνων της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και της Ξιφασκίας και της Πυγμαχίας, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σάλας κλπ, σε αίθουσες και γυμναστήρια που είτε παραχωρούνται από ΟΣΚ και Δήμο, έναντι συμβολικών ανταλλαγμάτων, είτε εκμισθώνονται από τρίτους στο Σωματείο. Η προσπάθεια δεν σταματά όμως και ήδη ετοιμάζουμε ένα σύγχρονο γυμναστήριο για το άθλημα του Μάϊ Τάϊ σε μισθωμένο χώρο επίσης, ενώ όπως είναι γνωστό το Διεθνών Προδιαγραφών Προπονητήριο που θα μας ετοιμάσει με δικές του δαπάνες ο ηγέτης μας κ. Μελισσανίδης βρίσκεται πάλι εντός της περιοχής μας και θα στεγάσει την Άρση Βαρών, το Power Lifting, το Ταε Κβο Ντο, το Καράτε, το Τζούντο, η Ρυθμική Γυμναστική κ.ά.” (Πρόεδρος ερασιτεχνικής ΑΕΚ, συνέντευξη στη Φιλαηδόνα, 1/3/2019)

“Λύση στο πρόβλημα της στέγασης της πλειοψηφίας των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δίνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης παραχωρεί άμεσα στη Μάνα ΑΕΚ ένα τεράστιο κτίριο για να στεγάσει τα τμήματα της. Πρόκειται για κτίριο που ανήκει στον Δημήτρη Μελισσανίδη και βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ του Ηλεκτρικού στον Περισσό και του γηπέδου της Ριζούπολης. Άμεσα θα ξεκινήσει το “λίφτινγκ” του χώρου ώστε το συντομότερο δυνατό να είναι έτοιμο και να αποτελέσει την… έδρα των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Εκεί θα στεγαστούν τα τμήματα της πυγμαχίας, της άρσης βαρών, του πινγκ πονγκ, της ξιφασκίας, του σκακιού, της βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου ενώ στόχος είναι να ανοίξουν και νέα τμήματα όπως αυτό της πάλης, του τζούντο και της ενόργανης. Ο χώρος είναι τεράστιος και θα στεγάσει και τις ακαδημίες των τμημάτων. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η καλύτερη δυνατή λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της Μάνας ΑΕΚ που έχοντας τον δικό της χώρο μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.” (ΑΕΚ365, 6/12/2018)

“Το κτίριο που θα παραχωρήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να στεγαστούν τα τμήματα της Ερασιτεχνικής επισκέφτηκαν το πρωί ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ μαζί με τον πρόεδρο της «Μάνας» ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου. Οι δύο άνδρες επιθεώρησαν τον χώρο όπου σε λίγο καιρό θα δεσπόζει το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ. Ένα προπονητικό κέντρο «στολίδι» που θα εκτοξεύσει το σωματείο σε άλλο επίπεδο και θα το βάλει σε μια νέα τροχιά. Η έκταση που ξεπερνάει τα 3.000 τμ θα φτιαχτεί φυσικά με χρηματοδότηση του Δημήτρη Μελισσανίδη καθώς τα έξοδα είναι τεράστια για τα δεδομένα της Ερασιτεχνικής. Ένα έργο ζωής γίνεται πραγματικότητα με την σπουδαία κίνηση του ισχυρού άντρα της ΑΕΚ”. (enwsi.gr, 8/12/2018)

“Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ άρχισε τη δουλειά για να φτιάξει το σπίτι της. Τη δική της πολιτεία, στο οικόπεδο που δώρισε ο Μελισσανίδης στη «Μάνα ΑΕΚ» και με δική του χρηματοδότηση θα διαμορφωθεί ανάλογα, προκειμένου να δημιουργηθεί ο καλύτερος χώρος εκγύμνασης στην Ελλάδα, για ερασιτεχνικά τμήματα. Ξεκίνησε, λοιπόν, ο καθαρισμός του χώρου. Παιδιά από την άρση βαρών της ΑΕΚ μαζί με εργάτες και μπουλντόζες άρχισαν να μεταμορφώνουν τον χώρο, που θα κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο“. (aek365, 14/12/2018)

“Με την κινηση του κυριου Μελισσανιδη, μπαινει ενα οριστικο τελος σε αυτη την ιστορια και ξεκιναει ενα ονειρο, ενα οραμα δεκαδων ετων, ακομα και τοτε που ειχαμε γηπεδο, αφου εκει ειχαν εδρα 3 αθληματα,ενω τωρα θα εχουν τουλαχιστον 15. Στην αθλητικη μου πορεια που ειναι περιπου 30 χρονια, δεν ειδα πουθενα στην Ελλαδα τετοιο αθλητικο χωρο, τετοιο Αθλητικο Κεντρο. Σε καμια ομαδα,σε κανενα Δημο, ακομη και σε κανενα ιδιωτη”. (Ανάρτηση στο Facebook του εφόρου της Άρσης Βαρών Νίκου Καραμπουρνιώτη, που αναδημοσιεύτηκε και στο AEK365, 8/12/2018).

Ο έχων ώτα ακούει, ο έχων οφθαλμούς βλέπει. Κατά τα λοιπά, ας ετοιμάζονται οι ασχολούμενοι με τα αθλητικά σωματεία της πόλης να δρομολογήσει την έξωση ο Γιάννης Βούρος. Τι θ’ απαντήσουν σε αυτό τα μέλη της διοίκησής του που έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια άλλων σωματείων της πόλης;

π.

1 Comments Text