Image

Ο Μιχάλης Κουτσάκης κάνει ασκήσεις ψυχραιμίας απέναντι στο σύστημα Βούρου

Πριν λίγες ημέρες, σε ένα κείμενο που αφορούσε τα χάλια του τοπικού τύπου επισημάναμε τη λαθροχειρία της δημοτικής αρχής Βούρου-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου και των έμμισθων τσακαλιών της σε ό,τι αφορά τη διάθεση προς το δήμο μας οκτώ αυτοκινήτων από δύο εταιρείες ενοικίασης.

Δεν είχαμε σκοπό να επανέλθουμε, διότι το θέμα μας ήταν τα χάλια του τύπου και όχι η προφανής σκοπιμότητα με την οποία επιβιώνει για την ώρα η τεχνητή πλειοψηφία Βούρου-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου. Όμως δύο σχεδόν διαδοχικά δελτία τύπου των τσακαλιών δείχνουν ότι κι αυτή η τεχνητή πλειοψηφία έχει τα αδύναμα σημεία της.

Στο πρώτο δελτίο τύπου, στις 21/4, ανακαλύπτονται επιτέλους και τα άλλα δύο παραχωρηθέντα αυτοκίνητα, και αποδίδεται η παραχώρησή τους στην αντιδήμαρχο και επιτετραμμένη των επιχειρηματικών συμφερόντων Ανθή Παπακώστα.

Στο δεύτερο, που εκδόθηκε την επόμενη μέρα, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής του δημάρχου Μιχάλης Κουτσάκης μάς υπενθυμίζει διακριτικά ότι ο τομέας Πολιτικής Προστασίας ανήκει στη δική του αρμοδιότητα.

Γιατί άραγε αυτή η τοποθέτηση του έμπειρου Χαλκηδονιώτη αντιδημάρχου, ο οποίος, αν και αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, απουσιάζει από όλα τα δελτία τύπου του δήμου που έχουν εκδοθεί στο διάστημα της κρίσης του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, αντίθετα με την κ. Παπακώστα που ξεφυτρώνει κάθε τόσο με μια κιτρινόμαυρη προσφορά;

Μα γιατί εκτός από την ανάγκη των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ να κάνουν παιχνίδι με τον φτηνότερο τρόπο που μπορούν, υπάρχει αυτό το έγγραφο με την υπογραφή του και ο Μιχάλης Κουτσάκης δεν επιθυμεί να εξευτελιστεί εντελώς:

Άρα τα εν λόγω οχήματα δόθηκαν από την ΚΕΔΕ στην Πολιτική Προστασία του Δήμου κι όχι στην Κοινωνική Υπηρεσία και είχαν ήδη παραληφθεί στις 10/4. Δηλαδή το γραφείο τύπου χρειάστηκε 11 ολόκληρες μέρες κι ένα κρέμασμα στα μανταλάκια για να μας ενημερώσει γι’ αυτή την προσφορά, ενώ για την ανάλογη κιτρινόμαυρη προσφορά πρόλαβε να δώσει και “διαρροή” μια μέρα νωρίτερα σε έναν πρόθυμο τοπικό δημοσιογράφο. Επιπλέον, αποσιώπησε το ρόλο της αρμόδιας υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του δήμου και υποτίμησε το ρόλο της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων για να χτίσει τη δημόσια εικόνα μιας όχι τυχαίας αντιδημάρχου.

Στη γενικευμένη χυδαιότητα του συστήματος Βούρου-Κωνσταντινίδη-Κοπελούσου, το οποίο εκμεταλλεύεται τη συνθήκη της κρίσης για αλλότριους σκοπούς, ο Μιχάλης Κουτσάκης έθεσε δια του δελτίου τύπου της 22/4 (που εξέδωσε το ίδιο γραφείο τύπου απρόθυμα αλλά υποχρεωτικά, θα φανταζόταν κανείς) τον αστερίσκο του.

Υπάρχει άραγε σωτηρία απ’ αυτή την ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο που συντελείται στη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα; Είθε, τουλάχιστον, το πραγματικό έργο Πολιτικής Προστασίας που οφείλει να υλοποιήσει ο υπηρεσιακός μηχανισμός του Δήμου να εκτελείται, αυτές τις δύσκολες μέρες, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητες των κρατούντων…

π.