Image

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι .3: Τι είπε ο Χάρης Τομπούλογλου σχετικά με την “Αγιά Σοφιά” στο δημοτικό συμβούλιο Φ-Χ της 2.10.2013

Όταν δόθηκε ο λόγος στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο Χάρης Τομπούλογλου είπε:

“Το σχέδιο που μας φέρατε σήμερα είναι πράγματι ένα έργο αθλητισμού και πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δίνετε. Σε αυτό το σχέδιο δεν μπορεί κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος να έχει αντίρρηση. Ζητήσατε μια ξεκάθαρη αρχική άποψη. Εμείς λοιπόν λέμε το μεγάλο ναι”.

Πρέπει τώρα να σημειώσω πως οι τεχνικές υπηρεσίες και η νομική υπηρεσία του Δήμου ήταν άφαντες στη συνεδρίαση αυτή και ότι δεν υπήρχε φάκελος του θέματος με εισήγησή τους – κι όμως ο Χάρης Τομπούλογλου δεν διαμαρτυρήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2013, πράγμα το οποίο έκανε μερικώς και το συνόδευσε με αποχώρηση από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 17ης Φεβρουαρίου 2020, που ήταν για να γνωματεύσει σχετικά με τον περιμετρικό πεζόδρομο-τάφρο.

Προσθέτω πως ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν ένας από τους “131” που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στο σχέδιο της ΑΕΚ επί Γρανίτσα, και δικαιώθηκαν με την απόφασή του.

Τα εντός εισαγωγικών άντλησα από το ρεπορτάζ της Αναζήτησης Αγοράς, Οκτώβριος 2013, σελ. 12.

Κώστας Π. Παντελόγλου