Image

Εμπρός, καλό μου ψήφισμα!

Διαβάσαμε την επιστολή του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος συμπολίτευσης Αλέκου Γούλα σε σχέση με την ανάγκη καταδίκης της οπαδικής βίας από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Είναι αναμφίβολο ότι ο κ. Γούλας περιγράφει με ακρίβεια τα όσα συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ. Ωστόσο η επιστολή του έχει το ίδιο βάρος με ενδεχόμενο καταδικαστικό ψήφισμα του ΔΣ για την οπαδική βία, δηλαδή μηδέν γραμμάρια – ας μην ξεχνάμε την κριτική που δικαίως δέχτηκε η προηγούμενη διοίκηση για την πρακτική των ψηφισμάτων, όπως επίσης και την αποτελεσματικότητά τους…

Αλλά και το ψήφισμα ακόμη είναι αμφίβολο, αφού ο κ. Γούλας, ίσως λόγω απειρίας, δεν αιτήθηκε συζήτηση του θέματος προ ημερησίας διάταξης (ή και εντός ημερησίας, γιατί όχι;). Προτείνει βέβαια να συνεργαστεί ο δήμος με τις αρχές για να “προλάβει μελλοντικές παρόμοιες αρνητικές σκηνές”. Με ποιες αρχές, με ποιο τρόπο, σε ποια κατεύθυνση προτείνει ο κ. Γούλας να συνεργαστεί ο δήμος; Πάντως εικάζουμε ότι ο επικεφαλής της παράταξης του κ. Γούλα αντιδήμαρχος ίσως να χαρακτήριζε και αυτόφωρα ποινικά αδικήματα τις συγκεκριμένες “αρνητικές σκηνές”.

Αλλά μια που ο δήμος είναι αρχή κι έχει εξουσία, εμείς έχουμε συγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας με ανωτάτη αρχή, τον Κύριο και Θεό μας: Να ζητήσει ο δήμαρχός μας από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας να καλέσει τους αυτουργούς των αντικοινωνικών επεισοδίων να έλθουν προς εκείνη, να τους εξομολογήσει, να τους νουθετήσει και στο τέλος να τους πάρει κι ένα διαρκείας για την Αγιά Σοφιά. Ίσως έτσι οι “παρόμοιες αρνητικές σκηνές” να μην μπορέσουν να γίνουν “κακή συνήθεια για την περιοχή μας”.

ΥΓ. Λίγο πριν δημοσιεύσουμε αυτό το σχόλιο, μάθαμε ότι και η Δύναμη Πολιτών θα προτείνει επίσης ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

π.