Ο Παντελής Γρετζελιάς και το φυσικό περιβάλλον

Ένα απ’τα οικόπεδα της πόλης, από προπαγανδιστικό έντυπο του δημάρχου Παντελή Γρετζελιά, 1993

Αυτές τις μέρες εξελίσσεται μια διελκυστίνδα … απλής αναλογικής στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα. Στα κουμάντα φαίνεται πως πρωταγωνιστεί ένας πρώην, της ελάσσονος συμπολίτευσης. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, θυμίζουμε τα όσα γράψαμε στις 26/12/2018 για τον Παντελή Γρετζελιά. Έρχεται, φαίνεται, η ώρα που τα ίδια θα λέμε και γι’ άλλους της ίδιας κατηγορίας – τουλάχιστον ελάσσονες και συμπολιτευόμενους δηλαδή.

Ο Παντελής Γρετζελιάς ξεκίνησε άλλη μια προεκλογική εκστρατεία, εκφραζόμενος υπέρ του γηπέδου Μελισσανίδη και υπέρ του τσιμεντώματος του Ποδονίφτη. Δεν είναι παράλογο. Στις δεκαετίες που ασχολείται με την τοπική πολιτική στη Νέα Φιλαδέλφεια, για 12 χρόνια μάλιστα από τη θέση του δημάρχου, η αντίληψή του είναι εναντίον του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ οι προθέσεις και οι πράξεις του δείχνουν ότι αντιλαμβάνεται τους φυσικούς πόρους της πόλης μας ως εν δυνάμει οικόπεδα. Θα επισημάνουμε τρία ενδεικτικά σημεία των πράξεών του ως δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας:
• Επιχείρησε τη μετατροπή του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας σε θεματικό πάρκο με πληθώρα μικρών και μεγαλύτερων εγκαταστάσεων: Κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, ενυδρείο, υδροψυχαγωγικό πάρκο με πισίνα και τσουλήθρες, παιδούπολη, χώρους εστίασης, κινηματογράφο, θέατρο, χώρους για εκθέσεις, κιόσκια, λούνα παρκ, πίστα καρτ, συνεδριακό κέντρο, παγοδρόμιο, ιστορικό πάρκο με μακέτες μνημείων (της … Βεργίνας και άλλων), διοικητικά κτίρια και εναέριο τρένο (!). Ευτυχώς τότε επικράτησε η λογική και αυτοί που κινητοποιήθηκαν εναντίον του σχεδίου κατάφεραν να ανακόψουν τον κατασκευαστικό … οίστρο.
• Πίεσε (κι αυτός, μετά από άλλους) για την κάλυψη του Ποδονίφτη. Τον ευνόησε λίγο και η πλημμύρα του 1993 – μια πλημμύρα για την οποία μόνο το ποτάμι δεν ευθυνόταν –, ο Ποδονίφτης τσιμεντώθηκε και ο Γρετζελιάς εμφάνισε … έργο· τα γηπεδάκια στη συνοικία Ειρήνη, που υποκαθιστούν την αντίστοιχη αδράνειά του για δημόσιες χρήσεις στην Μπριτάνια (που θεσπίστηκαν κατά τη θητεία του, αλλά ουδέποτε προχώρησαν).
• Τέλος, δημιούργησε τις προϋποθέσεις της τρέχουσας “άνθησης” της νυχτερινής διασκέδασης στην περιοχή, που τόσο ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Εν ολίγοις, στο μυαλό του Παντελή Γρετζελιά τα πάντα ήταν οικόπεδο, εδώ και δεκαετίες. Οι πρώτες του τοποθετήσεις στη φετινή προεκλογική του καμπάνια δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

π.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.