Ένα λεύκωμα για τον Ποδονίφτη και το Δάσος ΝΦ

Δυο λόγια θα ήθελα να σημειώσω για το λεύκωμα καθεαυτό με τον τίτλο “Ιχνηλατώντας τον Ποδονίφτη και το Άλσος…”, που φέρει τις υπογραφές των Μαρτίνου Γκαίτλιχ και Παναγιώτη Δευτεραίου και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες ως έκδοση του Δήμου ΝΦ-ΝΧ.

Πρώτον δεν συγκεφαλαιώνει, αν και κάνει μια προσπάθεια, όλα όσα έχουν προηγηθεί επί του θέματος, που έχει μια μακρά, δεκάδων χρόνων ιστορία, και ως προς την πραγματικότητα του θέματος και ως προς την ενδεδειγμένη αντιμετώπισή του.

Προσφέρει όμως και αυτό στη στήριξη της προσπάθειας, ώστε να μην περάσει η καταστροφική αντίληψη και πρακτική της Περιφέρειας Αττικής επί του προκειμένου.

Προσφέρει βεβαίως και στη γνώση όψεων του φυσικού πλούτου της περιοχής, που δεν είναι και τόσο άγνωστος, τουλάχιστον σε εκείνους που επί δεκαετίες ολόκληρες προσπαθούν και αγωνίζονται να μην απωλεσθεί αυτός ο φυσικός πλούτος – αυτές οι προσπάθειες και αυτοί οι αγώνες δε βρήκαν στο λεύκωμα του Μαρτίνου Γκαίτλιχ και του Παναγιώτη Δευτεραίου τη θέση τους.

Εν πάση όμως περιπτώσει, πρόκειται για ένα ευπρόσδεκτο λεύκωμα, καθεαυτό.

Κώστας Π. Παντελόγλου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.