Image

Τολμούν οι ασεβείς και βλάσφημοι…

Τολμούν οι ασεβείς και οι βλάσφημοι να κατηγορούν τον «Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας» για εμπάθεια και μιζέρια, και να υπαινίσσονται σχέση με «οργανωμένα συμφέροντα».

Ποιοι είναι αυτοί;

Μα, οι της δημοτικής αρχής του Αριστείδη Βασιλόπουλου και ο παραδημοτικός «Πολίτης».

Και γιατί αυτό;

Μα γιατί κείμενό μας κατέληγε ότι και ο δήμαρχός μας είναι ένας ανεπαρκής στον ρόλο του, και χρειάζεται οι πολίτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Όμως γιατί ταράζονται; Δεν είναι πρώτη φορά που διατυπώνουμε τη γνώμη αυτή – πάμπολλες είναι οι φορές που την έχουμε διατυπώσει.

Να σας πούμε το γιατί!

Διότι μέχρι τώρα ευρίσκοντο σε κάποια χρονική απόσταση από τις δημοτικές εκλογές, και αυτό τους επέτρεπε να «αδιαφορούν» για τα γραφόμενά μας – ενώ τώρα…

Όμως ας γνωρίζουν: Ο «Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας» δεν θα παρεκκλίνει της πορείας του 35 χρόνων – δεν είναι η σκοπιμότητα μα η αλήθεια που ορίζει αυτή την πορεία, πάντοτε για την βελτίωση των όρων ζωής των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, στην προοπτική της ανατροπής του υφιστάμενου παρασιτικού και αντιλαϊκού καθεστώτος και της αντικατάστασής του με εκείνο της δημιουργικής, παραγωγικής και αυτοδιοικούμενης Ελλάδας.

Είναι εκτός πραγματικότητας αν νομίζουν πως με αυτή τη συμπεριφορά τους προς εμάς, χρησιμοποιώντας μια το μαστίγιο και μια το καρότο, θα πετύχουν ό,τι δεν πέτυχαν με μας τα οργανωμένα συμφέροντα.

Εμείς, όποτε κρίνουμε, με βάση τα γεγονότα, θα γράφουμε τη γνώμη μας αυτή – ας γνωρίζουν ότι το fake news πως ο Αριστείδης Βασιλόπουλος αντιστέκεται και καλά στα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον μανδύα της ΑΕΚ δεν πιάνει σε μας· όπως και το άλλο, εκείνο περί τα «έργα» του με ξένα κόλλυβα, όσες πλάκες με το όνομά του και αν αναρτήσει επ’ αυτών!

Η επί 60ετία εμπειρία μας επί των δημοτικών πραγμάτων, η οποία μετρά από το έτος 1959, αλλά και η σπουδή των αφορώντων την τοπική αυτοδιοίκηση από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τη σύγχρονη εποχή, που έχει δώσει σημαντικούς πνευματικούς καρπούς ποσοτικά και ποιοτικά, μας προφυλάσσουν από τη σύμπλευση με επηρμένα «πουκάμισα αδειανά», που ενεργούν με κριτήριο την κατάληψη έμμισθων θώκων δημοτικής εξουσίας, και στέκονται παρασάγγες μακριά από το «τιμητικόν και άμισθον» των δημοτικών αξιωμάτων.

Και κάτι ακόμα: ας μην ξεχνούν ότι αυτοί πληρώνονται για ό,τι κάνουν καθισμένοι στις καρέκλες της δημοτικής εξουσίας, ενώ εμείς πληρώνουμε για ό,τι κάνουμε μακράν βεβαίως της δημοτικής πασαρέλας – παρά ταύτα, ας βάλουν δίπλα-δίπλα το «έργο» τους γύρω από το κύριο της τελευταίας πενταετίας – την υπεράσπιση δηλαδή της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας – με το δικό μας σχετικό έργο!

Ίσως τότε αντιληφθούν την άβυσσο που μας χωρίζει – και καταλάβουν πως δεν τους σώζουν όσα δάνεια και αν κάνουν από τον Συριζαίϊκο κομματικό και κυβερνητικό αχταρμά και τον δήθεν προοδευτικό πόλο, που και αυτοί μόνο Αριστερά δεν είναι· και τούτο διότι είναι δημοπολιτικά χρεωκοπημένοι!

Κώστας Π. Παντελόγλου