Image

Πώς η ΑΕΚ «βγάζει δήμαρχο»

Η συζήτηση περί του καθοριστικού της “κιτρινόμαυρης ψήφου” στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει και τις διασκεδαστικές της στιγμές, τις οποίες καλό είναι να θυμίζουμε πότε-πότε. Το παρακάτω είναι ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας αυτοδιοικητικής ενημέρωσης aftodioikisi.gr την 1η Μαρτίου 2014. Το αναδημοσιεύουμε ασχολίαστο, διότι απλώς τίποτα απ’ αυτά που έριχνε στο τραπέζι για να δημιουργήσει κλίμα ο … ενημερωμένος ανώνυμος αυτοδιοικητικός συντάκτης δεν επαληθεύτηκε. Ίσως φέτος να τα καταφέρει κάπως καλύτερα.

Καθοριστικός φαίνεται να είναι ο ρόλος που θα παίξει η «οικογένεια» της ΑΕΚ στο εκλογικό αποτέλεσμα του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.  και διαβάζοντας παρακάτω θα ενημερωθείτε για το μέγεθος της επιρροής που ασκεί ο “παράγοντας ΑΕΚ” στην εκλογική αναμέτρηση του δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Οι σχέσεις με Δ. Μελισσανίδη
Καταρχάς, η νυν δήμαρχος, κα Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη και η δημοτική της αρχή βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, για το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την επιστροφή της ομάδας στην ιστορική και φυσική της έδρα. Η πολύ καλή τους σέση – συνεργασία, δεν αποκλείεται να είναι αυτή που οδήγησε τις αντίπαλες παρατάξεις να κάνουν περισσότερο “κιτρινόμαυρα” τα ψηφοδέλτιά τους. Στα μείον της δημοτικής αρχής θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι οι σχέσεις της με τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, οι οποίες χάλασαν, μετά την ομόφωνη, πάντως, απόφαση, του δημοτικού συμβουλίου να παραχωρήσει στον Άτταλο τη διοίκηση του γηπέδου της Καμινάδας.
Βέβαια, αυτή η σχέση φαίνεται να βρήκε γέφυρες, γιατί η “Νέα Προοπτική” η παράταξη που ηγείται η κα Αποστολάκη, θα έχει στο ψηφοδέλτιό της την πιο εμβληματική ίσως μορφή της ΑΕΚ τον κ. Κώστα Νεστορίδη.

Η εξέλιξη με Παυλή
Ένα από τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη φετινή χρονιά δεν είναι άλλο από τον νεαρό ποδοσφαιριστή, κ. Μιχάλη Παυλή, του οποίου η ατυχία χτύπησε την πόρτα και τον ανάγκασε πρόωρα να παρατήσει το ποδόσφαιρο για λόγους υγείας και να παραμείνει στην Ένωση σε άλλο πόστο.
Πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του, καθώς ήταν μία ανθρώπινη ιστορία που είναι βέβαια πάνω από ομάδες. Ο κ. Παυλής συμφώνησε να “κατέβει” στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό του κ. Γιώργου Αράπογλου και όπως ο ίδιος δήλωσε βασικός σκοπός και στόχος της υποψηφιότητάς του είναι να βοηθήσει στο να πραγματοποιηθεί το όνειρο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο …παλιός
Με τα τωρινά δεδομένα, μία ακόμη σπουδαία προσωπικότητα από την οικογένεια της ΑΕΚ, θα πάρει μέρος στις εκλογές και πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς διατελεί ήδη δημοτικός σύμβουλος. Αναφερόμαστε στον κ. Λύσανδρο Γεωργαμλή, ο οποίος είχε ενώσει τις δυνάμεις του με τον κ. Χάρη Τομπούλογλου, αλλά οι γνωστές περιπέτειες του τελευταίου έχουν δημιουργήσει μία ρευστότητα για το τι θα γίνει.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Υπάρχουν όμως και παρατάξεις που δεν έχουν απευθείας έρεισμα με την ΑΕΚ. Πρόκειται για τη  “Δύναμη Πολιτών” που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και έχει επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Άρη Βασιλόπουλο και την “Λαϊκή Συσπείρωση”, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ και της οποίας ηγείται η κα Δανάη Γκούμα. Ειδικά, ο Συνδυασμός που πρόσκειται στο ΚΚΕ θα λέγαμε ότι είναι και στα μαχαίρια με τον κόσμο της ΑΕΚ, μετά τα όσα έγιναν στην επεισοδιακή συνεδρίαση σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκεί αντίθετα είχε κρατήσει πιο διπλωματική στάση.

Η ΑΕΚ και στην Περιφέρεια Αττικής
Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ έχει απασχολήσει και την Περιφέρεια Αττικής, μετά την απόφαση του νυν Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρού, να δεσμεύσει 20 εκ. ευρώ για την ανέγερση του γηπέδου. Πρόκειται για κίνηση που αναμένεται να «βοηθήσει»  τους ΑΕΚτζήδες όταν θα βρεθούν μέσα στο παραβάν και θα πρέπει να διαλέξουν το ψηφοδέλτιο που ρίξουν στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών.

Ικανοποιηθήκατε;

π.