Image

Περί (μη) ταυτίσεως ΑΕΚ και Νέας Φιλαδέλφειας

2
λεπτά ανάγνωσης

Απ’ τη στιγμή που τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ έβαλαν μπροστά το σχέδιο της “Αγιά Σοφιάς” βρεθήκαμε κι εμείς, άθελά μας, στην υποχρέωση να παρακολουθούμε τακτικά τα ηλεκτρονικά μέσα χειραγώγησης του κιτρινόμαυρου εκκλησιάσματος. Δεν είναι εύκολο ούτε ευχάριστο σε κάποιον που θα ήθελε να δει τη χειραφέτηση των ανθρώπων να λαμβάνει σάρκα και οστά να παρακολουθεί αυτά τα μέσα, αλλά καμιά φορά υπάρχουν και ενδιαφέροντα αναγνώσματα. Ένα τέτοιο θέλουμε να σχολιάσουμε σήμερα.

Ακούμε και ξανακούμε στα κοινωνικά δίκτυα από διάφορους τυχαίους οπαδούς της ΑΕΚ, άλλος απ’ τη Λάρισα, άλλος απ’ την Καβάλα, άλλος από το Νέο Κόσμο, ότι πρέπει να τα μαζέψουμε και να φύγουμε από την πόλη που γεννηθήκαμε και ζήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Αυτό, λέει, γιατί η ΑΕΚ ταυτίζεται 100% με την πόλη κι η Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο πολύ, δεν είναι παρά το έδαφος επί του οποίου χτίζεται το μεγαλείο της ΑΕΚ, οι πρόσφυγες που την κατοίκησαν έφτιαξαν την ΑΕΚ, έχτισαν το γήπεδο με τα χέρια τους και οι σημερινοί οπαδοί πάππου προς πάππον κλπ. κλπ. κλπ. Τέτοια λένε συχνά και ντόπιοι παίκτες του διαδικτυακού δημόσιου χώρου.

Κι έπειτα το AEK-LIVE του Νίκου Αγγελίδη αναδημοσιεύει το εξής ντοκουμέντο:

Που τι μας λέει; Ότι κανείς από τους “πατριάρχες” του οπαδικού κινήματος της ΑΕΚ δεν κατοικούσε, την εποχή της ίδρυσης της “Θύρας 21” στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά το γεγονός ότι σ’ αυτή την πόλη στεγαζόταν το γήπεδο κι όλες οι δραστηριότητες της ομάδας.

Για όσους ενδιαφέρονται, μια που αυτό το διάστημα στήνονται και εκλογικά σχέδια ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, το ντοκουμέντο που δημοσιεύει ο Νίκος Αγγελίδης δείχνει με τον τρόπο του πόσο δίκιο έχουμε μιλώντας για την ανυπαρξία κιτρινόμαυρης ψήφου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία είχαμε άλλοτε την ευκαιρία να τεκμηριώσουμε και αριθμητικά.

π.