Image

Όχι μόνο ένα…

Πολλά είναι τα σημειώματά μου στον «Κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας», με τα οποία έχω επικρίνει την στάση της δημοτικής αρχής μ’ επικεφαλής τον Αριστείδη Βασιλόπουλο, αλλά και του παραδημοτικού «Πολίτη», έναντι συλλήβδην του τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου), η οποία είναι απαράδεκτη – δεν φαίνεται, με βάση τα όσα στις 20 Σεπτεμβρίου 2018 έγραψε στην «Αλήθεια», να τα έχει διαβάσει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης. Ας δει ο αναγνώστης ενδεικτικά: ένα, δύο, τρία τέτοια σημειώματα.

Αναφέρεται ο κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης και στο τι ρόλο παίζω (αυτόκλητος εκφραστής κλπ.) – του απαντώ εντίμως ότι επιχειρώ, παρά τις άκρως δυσχερείς συνθήκες υπό τις οποίες έχω διατελέσει και διατελώ, να συμβάλω στην κοινωνική συμβίωση, στον τόπο μας και γενικότερα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο· τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό άλλωστε είναι υποχρέωσή μου ως πολίτη.
Το πόσο έγκυρα και χρήσιμα είναι όσα διατυπώνω και τώρα κρίνεται και στο μέλλον ασφαλώς θα κριθεί, όπως κρίθηκαν και κρίνονται όσα στο παρελθόν έχω διατυπώσει, είτε ήμουν παρών στις καταστάσεις και τα γεγονότα είτε όχι.

Και κάτι τελευταίο: λίγες είναι οι περιπτώσεις που κάποιος αντιλαμβάνεται από απόσταση κάποια πράγματα καλύτερα, από κάποιον που είναι στο κέντρο των καταστάσεων και των γεγονότων;
_____________________
ΥΓ. Πάντως ο κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης, με το κείμενό του της 20ής Σεπτεμβρίου 2018, παρέκαμψε την ουσία του δικού μου σημειώματος της ίδιας ημερομηνίας στον «Κόσμο της Νέας Φιλαδέλφειας».

Και πρόσθετα φαίνεται να μην τον πείθει η επί δεκαετίες, και βιωματικού χαρακτήρα, περί την ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας και την Αυτοδιοικητική Επιστήμη προσπάθειά μου, ώστε να μου αναγνωρίσει έγκυρη γνώμη επ’ αυτών – γνωρίζει πώς να ξεμπερδεύει με δαύτα, περπατώντας άλλη μια φορά στο κοσμοθεωρητικό έδαφος, που το νομίζει προνομιακό γι’ αυτόν· πόσο λαθεύει και σ’ αυτό…

Κώστας Π. Παντελόγλου