Image

Με αφορμή το άρθρο του δήμαρχου για τις εγκαταστάσεις καθαριότητας του Δήμου

Ο τίτλος του συνοδεύεται από τις λέξεις «ιστορία», «ψέματα» και «ρητορική του μίσους». Είναι προφανές σε έναν που παρακολουθεί με προσοχή τα φιλαδελφειώτικα πράγματα, ότι ο δήμαρχος θέλει να απαντήσει ή απαντά σε σχετικά δημοσιεύματα τοπικών ιστολογίων, μαζί και στην πρακτική της Original 21.

Όμως η βάση της τοποθέτησής του εμπεριέχει το σπέρμα διαιώνισης του προβλήματος.

Την ιστορία του πράγματος, απ’ όσα γράφει, ο δήμαρχος δεν τη γνωρίζει. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή του Σάββα Σταματιάδη έκρινε, και ορθά, ότι θέτοντας ένα εμπόδιο στην επέκταση της ΑΕΚ προς το Δάσος, θα αντιμετώπιζε όχι μόνο τη διαρκή απειλή της παράδοσης 27 στρεμμάτων (και όχι 20), τα οποία η δικατατορία των συνταγματαρχών διά του «Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού» Ασλανίδη είχε παραχωρήσει στην ΑΕΚ την επαύριο της νίκης της στο μπάσκετ επί της Σλάβια Πράγας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά και τις μετέπειτα σε κύματα διεκδικήσεις στρεμμάτων του Άλσους απ’ τη μεριά της Διοίκησης της ΑΕΚ.

Ο Αριστείδης Βασιλόπουλος, αντί να σταθεί υπερασπιστής της τοποθέτησης της Δημοτικής Αρχής του Σάββα Σταματιάδη, παλινωδεί με διαρκείς δηλώσεις τέτοιου ή αλλιώτικου χαρακτήρα, πάντα υποχωρητικός έναντι των μελισσανίδειων επιδιώξεων, παρά το γεγονός ότι η ανέγερση της «Αγιά-Σοφιάς» κατ’ ουδέν εμποδίζεται από την ύπαρξη των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου. Οι παλινωδίες του αντί της σταθερής του στάσης οδηγούν τη μελισσανίδειο πλευρά σε θρασύτατη υπαγόρευση του τρόπου αντιμετώπισης σοβαρών δημοτικών προβλημάτων, για τα οποία υπεύθυνη και μόνη αρμόδια είναι η δημοτική αρχή. Η τακτική του Αριστείδη Βασιλόπουλου, το σημειώνω άλλη μια φορά, οδηγεί στην αποθράσυνση της μελισσανίδειας πλευράς.

Κώστας Π. Παντελόγλου