Image

Κώστας Πολίτης

2
λεπτά ανάγνωσης
Ο Κώστας Πολίτης ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Δεξιά στη φωτογραφία ο συμπολίτης μας και δημοτικός σύμβουλος σήμερα Απόστολος Κόντος

Πέθανε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 ο εκλεκτός μπασκετμπολίστας Κώστας Πολίτης σε ηλικία 76 χρόνων. Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε ο κόουτς της Εθνικής μας Ομάδας το 1987, όταν κερδίσαμε την ομάδα της Ρωσίας με τον Γκάλη, το Γιαννάκη και τ’ άλλα παιδιά, και η Εθνική Ελλάδας ανεδείχθη πρώτη σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Τον Κώστα Πολίτη τον γνώρισα όταν ήταν ακόμα παίχτης της Νήαρ Ηστ, Καισαριανιώτης ο ίδιος, διεπόμενος από προοδευτικές ιδέες. Η πορεία του περιλαμβάνει ακόμα το πέρασμά του απ’ την Αθλητική Ένωση Παγκρατίου, τον Παναθηναϊκό, τις Εθνικές Ομάδες Ενόπλων και Ανδρών, όπου διακρινόταν ιδιαιτέρως.

Με δυο λόγια, τον Κώστα Πολίτη τον εγνώρισα μετέχοντας του Ιωνικού Αθλητικού Συλλόγου από τα χρόνια του ’50. Η θητεία μου στον Ιωνικό μού έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω πολλούς από τους μεγάλους του μπάσκετ, αλλά και τους νεοσσούς του αθλήματος, και δε θα παραλείπω κάθε φορά που θα βρίσκομαι μπροστά στο τέλος μεγάλων μπασκετμπολιστών να προσθέτω κι εγώ τον καλό μου λόγο, όπως τους έζησα.

Το έχω κάνει πριν λίγα χρόνια για το Γιώργο Αμερικάνο, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι την αθλητική του καριέρα ξεκίνησε από τη ΧΑΝ Νικαίας. Τόσα πολλά είναι τα χρόνια που τους γνωρίζω, μια και ασχολήθηκα με το μπάσκετ ενταγμένος στην ομάδα του Ιωνικού από πολύ μικρή ηλικία.

Κώστας Π. Παντελόγλου