Image

Τάκης Θεοφιλόπουλος: ένας εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής διαφήμισης

2
λεπτά ανάγνωσης

Μ’ αφορμή το θάνατο και την κηδεία του Τάκη Γ. Θεοφιλόπουλου ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος” δημοσίευσε λίγα λόγια για τον αποβιώσαντα (βλ. αριθ. φύλλου 828, 5 Μαρτίου 1970, σελ. 14) συνοδεύοντάς τα με φωτογραφία του. Από το δημοσίευμα αυτό του “Οικονομικού” είναι όσα ακολουθούν:

“… Σαρανταπέντε χρόνια μιας γόνιμης επαγγελματικής και κοινωνικής δράσεως αφιέρωσε ο εκλιπών στην ελληνική διαφήμιση, που την πλούτισε με νέες ιδέες και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο.

Ο Τάκης Θεοφιλόπουλος που γεννήθηκε το 1900 στην Καλαμάτα, ασχολήθηκε αμέως μετά τις εγκύκλιες σπουδές του με τη διαφήμιση και συγκεκριμένα άρχισε τη δραστηριότητά του από 23 ετών. Εργάστηκε κατά καιρούς σε διάφορα διαφημιστικά γραφεία, το δε 1947 ίδρυσε τον “Αλέκτορα”, σημειώσας πλείστες επαγγεματικές επιτυχίες, ώστε δίκαια να χαρακτηρισθή Πρύτανις της ελληνικής διαφημίσεως. Αυτός πρώτος καθιέρωσε στην Ελλάδα τις μικρές εικονογραφημένες αγγελίες, την ολοσέλιδη καταχώρηση, την εικονογραφημένη διαφήμιση, την διαφημιστική κινηματογραφική ταινία με κινούμενα σκίτσα, κά.

Ο αποβιώσας είχε εκτός από την επαγγελματική και άμεση σχέση με τον τύπο, δεδομένου ότι, κατά τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε ως διαχειριστής εφημερίδων. …”

Κώστας Π. Παντελόγλου