Image

Μπορούν να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια;

2
λεπτά ανάγνωσης

Αναγνωρίζεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι από τα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Μια συγκέντρωση που είχε καλέσει η Λαϊκή Συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας για τις 23 Μαρτίου 2017 ματαιώθηκε εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην πόλη μας.

Μια συγκέντρωση κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και αλληλέγγυων που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου 2017 δεν μπόρεσε να φτάσει στο χώρο του Δημαρχείου, της Στρούγκας και της Λαϊκής Συνέλευσης διότι εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Μια συγκέντρωση κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και αλληλέγγυων σ’ αυτούς, οργανωμένη από τη Δημοτική Αρχή τις επόμενες μέρες, για ενημέρωσή τους σχετικά με το Γήπεδο Μελισσανίδη, θα αφεθεί να εξελιχθεί ειρηνικά; Τι έχουν να μας πουν οι “όλα καλά κι όλα ωραία”; Ποια είναι η γνώμη τους;

Ιδίως μετά από όσα μεσολάβησαν την ημέρα του γιορτασμού της εθνικής μας γιορτής της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας; Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα καλά κι όλα ωραία! Κι ότι μερικοί θερμόαιμοι φίλαθλοι δημιουργούν το πρόβλημα και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ και ο τύπος που σκοπό έχει να μανιπουλάρει τους οπαδούς;

Τίθεται λοιπόν θέμα δημοκρατικής νομιμότητας, κατόπιν τούτων, στην πόλη; Ναι ή όχι! Καθαρές κουβέντες, ιδίως από εκείνους που ομνύουν πίστη στο όνομά της.

Η επιβολή της δημοκρατικής νομιμότητας είναι καθήκον των οργάνων της Πολιτείας (Δικαιοσύνη, Αστυνομία), άλλως η τήρηση του παρόντος Συντάγματος (η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας δηλαδή) επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων (στην λαϊκή κινητοποίηση).

Ας γνωρίζουν δε όλοι πως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι περιλαμβάνεται ακόμη στις διατάξεις του Συντάγματος.

Κώστας Π. Παντελόγλου