Ένας τόμος για αφιερώματα περιοδικών σε πρόσωπα και θέματα

Ο πολύτιμος τόμος του τίτλου, 187 σελίδες, εκδόθηκε από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) και αποτελεί έργο της Μάρθας Καρπόζηλου. Το περιοδικό «Διαβάζω», με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία αυτού του τόμου, σημείωσε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα (βλ. τεύχος 58, 15 Δεκεμβρίου 1982):

«Στα «Αφιερώματα περιοδικών» … γίνεται μια καταγραφή ακριβώς όλων των αφιερωμάτων, σε πρόσωπα και θέματα, που έχουν κάνει 250 πλήρεις σειρές περιοδικών και αρκετές εκατοντάδες ελλιπών σειρών, από το 1880 έως το 1980. Με τον τρόπο αυτό, ο τόμος γίνεται ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για κάθε ερευνητή, δεδομένου μάλιστα πως ο χώρος των περιοδικών είναι και δυσπρόσιτος και επίπονος, για κάθε έναν που ψάχνει να βρει συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιευμένα κατά καιρούς σε περιοδικά ποικίλα. Η καταγραφή γίνεται και κατά πρόσωπα ή θέματα και κατά περιοδικά. Και η επιστημονική αντιμετώπιση από τη μεριά της συγγραφέως δεν κάνει λιγότερο εύχρηστο τον τόμο».

Κώστας Π. Παντελόγλου

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.