Image

Στηρίξτε τον Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας

3
λεπτά ανάγνωσης

cropped-knf.jpgΑγαπητοί αναγνώστες,

Ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1984. Από τότε και μέχρι τον Ιούλιο του 2013 κυκλοφόρησε 67 φύλλα με φιλαδελφειώτικη και όχι μόνο θεματολογία. Τον Οκτώβριο του 2013, πριν δύο χρόνια περίπου, ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας πέρασε στην ηλεκτρονική εποχή, μετασχηματίστηκε δηλαδή σε μια ιστοσελίδα πληροφόρησης και γνώμης διαφορετική από τις υπόλοιπες της περιοχής μας. Βασικός συντάκτης της, ο εμπνευστής και ιδρυτής του έντυπου Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας Κώστας Π. Παντελόγλου, πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ-συγγραφέας, άλλοτε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και γέννημα-θρέμμα Φιλαδελφειώτης Μικρασιατικής καταγωγής.

Τα δύο χρόνια του ηλεκτρονικού Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας υπήρξαν πυκνά, ενδιαφέροντα κι όχι πάντα εύκολα για μας, αλλά και κρίσιμα για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και το μέλλον της. Η καθημερινή λειτουργία της ιστοσελίδας ήταν εκ των πραγμάτων διαφορετική και πιο απαιτητική από το παρελθόν. Τον περασμένο Απρίλιο, δε, ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας ξανακυκλοφόρησε στο χαρτί σε μηνιαία βάση, σε μια προσπάθεια να καλύψει την ανάγκη να κυκλοφορήσει στην πόλη ένα άλλο είδος πληροφόρησης και γνώμης, άλλο σε σχέση με αυτό που επικρατεί στα παραδοσιακά ή και νεότερα έντυπά της, που κάθε τόσο πλημμυρίζουν τους δρόμους με ιλουστρασιόν διαφημιστικό υλικό και προβλέψιμη αρθρογραφία.

Αρκετοί αναγνώστες, βλέποντας θετικά την προσπάθειά μας έχουν επικοινωνήσει μαζί μας μέσα σ’ αυτούς τους πέντε μήνες για να μας ρωτήσουν πώς μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την έντυπη έκδοση του Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας – γιατί είναι γεγονός ότι οι εποχές και δύσκολες είναι, και πονηρές. Ο καθένας βεβαίως ας ορίζει την πορεία του, όμως ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας θέλει να στηρίζεται στους αναγνώστες του. Γι’ αυτό καθιερώνουμε από αυτό το φύλλο δύο τύπους συνδρομών, που αποσκοπούν στην κάλυψη των εξόδων για την εκτύπωση και τη διανομή του φύλλου και τη χρηματοδότηση νέων πρωτοβουλιών. Το έντυπο θα εξακολουθήσει να μοιράζεται και δωρεάν στην πόλη, όπως και σήμερα, και άρα οι συνδρομητές δεν αποκτούν κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο, εκτός ίσως απ’ την ηθική ικανοποίηση να έχουν στηρίξει την ετερόδοξη φωνή του Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας, σ’ ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί τέτοιες φωνές.

Στην προμετωπίδα του Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας εδώ και 31 χρόνια συναντά κανείς την προτροπή του Δημήτρη Γληνού, του Σμυρνιού διανοούμενου που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ελληνική εκπαιδευτική και πολιτική πραγματικότητα: «Απαντάτε με θετική εργασία· μελετάτε σοβαρά, εμβαθύνετε επιστημονικά τις ιδέες σας, κηρύχνετέ τες με πίστη και ενθουσιασμό, πολεμάτε τίμια, ειλικρινά, παλληκαρίσια». Σ’ αυτό το πνεύμα έχει κινηθεί πάντα και θα συνεχίσει να κινείται ο Κόσμος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Για να γίνετε συνδρομητές του Κόσμου της Ν. Φιλαδέλφειας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210-2531983 και 210-2530463 ή στείλτε μας e-mail στο [email protected].

Ετήσια φιλική συνδρομή: 25 ευρώ
Ετήσια γενική συνδρομή: 15 ευρώ