Image

Σε εκνευρισμό τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ

2
λεπτά ανάγνωσης

aekΑντανάκλαση εκνευρισμού των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ τα σχετικά δημοσιεύματα. Επ’ αυτών απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, μια πρώτη ανταπάντηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και τελικά η ανταπάντησή της.

Τι θα είχα να παρατηρήσω;

Αγνοώντας τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, την απόρριψη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από το Δήμο της πόλης μας, τις αντιρρήσεις υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Περιφέρεια Αττικής, τη μεγάλη εκκρεμότητα της μεταβίβασης από την Ερασιτεχνική στη Δικέφαλος 1924 ΑΕ που εκκρεμεί και δικαστικά – τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ ζητούν στο χέρι την οικοδομική άδεια για την “Αγιά Σοφιά” τους σε δημόσια δασική και αστική γη, τα 20 εκατομμύρια που είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και δεκάδες άλλα από κάθε δημόσια πηγή, για να αποκτήσουν ό,τι επιδιώκουν: ένα Γήπεδο Ποδοσφαίρου ιδιοκτησίας των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.

Εκνευρίστηκαν όμως και διαβήκαν το Ρουβίκωνα: Ως ΠΑΕ ΑΕΚ αυτοχρίστηκαν πέρα από επιχειρηματίες και επιστήμονες του περιβάλλοντος – μοιραίο λάθος!

Στη βιασύνη τους παραμέρισαν και τη δική τους ομάδα που συνέταξε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων· αυτή η ομάδα όλο τούτο τον καιρό που εκκρεμεί η έγκριση της Μελέτης θα έπρεπε να απαντούν στους κατοίκους, στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στις Υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη βιασύνη τους αδιαφορούν και για τη δικαστική κρίση επί της νομιμότητας της μεταβίβασης από την Ερασιτεχνική στη Δικέφαλος 1924 ΑΕ.

Κακό του κεφαλιού τους!

Κώστας Π. Παντελόγλου