Image

Γύρω από μια ανάρτηση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου στο Facebook

vasilopoulosΠαραπονιέται ο Δήμαρχος της πόλης μας πως όσα πράττονται προς αντιμετώπιση του ενός ή του άλλου προβλήματος στη μια ή την άλλη περιοχή του Δήμου μας δε βρίσκονται στην πρώτη σελίδα των τοπικών εφημερίδων μας και δι’ αυτών στο σπίτι του κάθε πολίτη.

Ονοματίζει λοιπόν κάποια που γίνονται, τα συνοδεύει και με κάποια φωτογραφία, και νάτα στο Facebook! Το μουσείο της πόλης, τα κτίρια, οι παιδικές χαρές, ο κεντρικός πεζόδρομος, το άλσος, το πάρκο του τριγώνου, οι δρόμοι, τα σχολεία, η οδός Σκρα, τα πνευματικά κέντρα, η ανάπλαση πλατείας στη Νησίδα και η δημιουργία νέας στη Μαιάνδρου, το γήπεδο του Χαλκηδονικού, το γυμναστήριο του Ιωνικού, το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Φουγάρο, το πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο έγιναν αντικείμενο φροντίδας των δημοτικών υπηρεσιών με την καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής, μας πληροφορεί ο Άρης Βασιλόπουλος.

Τι θα είχα να παρατηρήσω;

Νύξη ενημέρωσης των δημοτών για όσα παραπάνω σημείωσα είναι η ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook – λείπουν: το κόστος της φροντίδας των δημοτικών υπηρεσιών για κάθε περίπτωση, η μέθοδος ενεργείας κλπ.

Και αυτά είναι κυρίως δουλειά της Δημοτικής Ενημέρωσης – η Δημοτική Ενημέρωση οφείλει να πληροφορεί τους δημότες για το έργο των δημοτικών υπηρεσιών με την καθοδήγηση της Δημοτικής Αρχής. Ο τοπικός τύπος έχει ως αντικείμενο, εν σχέσει με τα δημοτικά, κυρίως να ελέγχει τη Δημοτική Αρχή, καλοπίστως βέβαια, επί επαρκούς εδάφους πληροφόρησης των αναγνωστών του.

Το πράγμα αλλάζει αν ο τοπικός τύπος συντάσσεται με τη Δημοτική Αρχή λιβανίζοντάς την και η Δημοτική Ενημέρωση έχει μετατραπεί σε δελτίο δημοσίων σχέσεων των διοικούντων το Δήμο.

Τότε φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τοπικό τύπο και για Δημοτική Ενημέρωση, διότι έχουν προδώσει το ρόλο τους.

Κώστας Π. Παντελόγλου