Image

Διαβάστε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονήθηκε για λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ!

plateia-melissanidiΓια λογαριασμό των επιχειρηματικών συμφερόντων με το μανδύα της ΑΕΚ εκπονήθηκε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από Ομάδα Μελέτης που την αποτελούν οι:

  1. Δημήτρης Αγγελόπουλος, πολιτικός μηχανικός υγιεινολόγος
  2. Δημήτρης Οικονόμου, πολεοδόμος χωροτάκτης
  3. Ευγενία Λαγκαδινού, γεωλόγος
  4. Μυρτώ Αργυροπούλου, χημικός μηχανικός
  5. Ιωάννα Ελευθερίου, περιβαλλοντολόγος
  6. Δημήτρης Μπέντος, υγιεινολόγος
  7. Νίκος Παπαδόπουλος, χημικός μηχανικός
  8. Λάζαρος Ντοανίδης, μηχανικός περιβάλλοντος
  9. Κρυσταλλία Ευαγγελάτου, περιβαλλοντολόγος
  10. Γιάννης Λαϊνάς, μηχανικός χωροταξίας πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης
  11. Δέσποινα Πανταζοπούλου, μηχανικός χωροταξίας πολεοδομίας και περιφερειακής ανάπτυξης

Ο πρώτος είναι ο Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, ο δεύτερος πήρε πάνω του χωροταξικά πολεοδομικά αρχιτεκτονικά θέματα, η τρίτη την περιγραφή του έργου, η τέταρτη το φυσικό περιβάλλον νερά έδαφος και κλίμα, η πέμπτη τις υποδομές της περιοχής, ο έκτος εκτός της δημόσιας υγείας πήρε πάνω του και τα κυκλοφοριακά θέματα, ο έβδομος την ατμοσφαιρική ρύπανση, ο όγδοος το θόρυβο, η ένατη το φυσικό περιβάλλον χλωρίδα πανίδα δασικά, ο δέκατος τα αναπτυξιακά ζητήματα, η ενδέκατη τις χρήσεις γης και τα οικιστικά ζητήματα.

Εύκολη βέβαια η διαπίστωση ότι λείπουν ο νομικός, ο οικονομολόγος, ο αρχιτέκτονας, ο συγκοινωνιολόγος, ο μηχανολόγος, ο ιστορικός – ναι, ο ιστορικός για να περιγράφεται σωστά η διαδρομή των πραγμάτων…

Όμως τι θα ήθελα να πω: οι παραπάνω μελετητές δεν είναι θεοί, άνθρωποι είναι, κάνουν και λάθη – γι’ αυτό η μελέτη τους μπαίνει σε δημόσια διαβούλευση!

Διαβάστε λοιπόν τη μελέτη τους (κι ας είναι εκατοντάδες σελίδες) και στείλτε τις παρατηρήσεις και τις γνώμες σας όπου δει – εμείς εδώ στον “Κόσμο της Ν. Φιλαδέλφειας” αυτό κάνουμε απ’ όταν δημοσιοποιήθηκε η μελέτη αυτή· και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε – μην επαφίεστε να πράξουν άλλοι για σας (οι ειδικοί επιστήμονες, το επιμελητήριο περιβάλλοντος κλπ.).

Παρά την όποια αξία αυτών των γνωμοδοτήσεων, χρειάζεται η δική σας ματιά, σκέψη και πράξη επί των πραγμάτων – χρειάζεται συναγερμός για την υπεράσπιση της Πόλης και του πνεύμονά της, του Δάσους μας!

Διαβάστε, επισημάνετε τα κενά και τα λάθη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – γράμματα ξέρετε, και μάλιστα καλά πολλοί από σας – μιλήστε, γράψτε, τώρα! Αύριο ίσως να είναι αργά!

Κώστας Π. Παντελόγλου

1 Comments Text
  • Μια χαρά είναι
    Επιτέλους θα ληθει το κυκλοφοριακό που απέκτησε ή περιοχή μετά το γκρέμισμα του γηπέδου.
    Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και να έχουμε ποιότητα ζωής που αρμόζει στους πολίτες