Image

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ και ο Δήμος, άλλοτε και τώρα

Δύναμη ΠολιτώνΥπό παραίτηση μου δίνουν την εντύπωση οι της Δημοτικής Αρχής, και εκείνοι των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων φυσικά, μπροστά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ.

Αλλιώς καιρό τώρα και πολύ πριν η Περιφέρεια θέσει σε όλως ακατάλληλη εποχή σε δημόσια διαβούλευση τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ, θα είχαν ζητήσει να λαμβάνουν γνώση σταδιακά και να διατυπώνουν εγκαίρως γνώμη για τα επιδιωκόμενα, γνώμη που να λαμβάνεται υπόψη.

Ο Δήμος είναι εξουσία λαϊκή, εκφράζει γνώση ιστορική και γνώμη συλλογική, δεν είναι ένας ακόμη σύλλογος, ένας πολίτης που παίρνει μέρος στη δημόσια διαβούλευση, πράγμα που έχει τη σημασία του βέβαια πολύ περισσότερο όταν είναι φορέας γνώσης σχετικής με το αντικείμενο της διαβούλευσης.

Ο Δήμος τα περικλείει όλα αυτά, και τους συλλόγους και τους πολίτες, δεν πρέπει να υστερεί αυτών με δυο λόγια· έχει υπηρεσίες στελεχωμένες με ανθρώπους που ξέρουν γράμματα, που πληρώνονται ώστε με έργα να βελτιώνουν τη ζωή στην πόλη και να την υπερασπίζονται όταν κινδυνεύει· το ίδιο έχουν ορκιστεί και οι εκλεγμένοι από το λαό στις δημοτικές εκλογές.

Ιδίως ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι

Προς τούτο δεν πρέπει να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον παραμερισμό τους από τη νομοθετική και την καθημερινή πρακτική της κεντρικής εξουσίας· όμως συμβαίνει τούτο στην περίπτωση των επιδιωκόμενων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ.

Και δεν πρέπει να συνεχιστεί!

Οι της Δημοτικής Αρχής οφείλουν στην πόλη να δικαιώσουν την ονομασία τους “Δύναμη Πολιτών” και να μην πορεύονται ηθελημένα ή όχι ως “Αδυναμία Πολιτών“, εν προκειμένω. Οφείλουν να πορεύονται στα χνάρια τουλάχιστον της “Φιλαδελφικής Συνεργασίας” με δήμαρχο το γιατρό Νίκο Αδαμόπουλο, που διεκδικούσε “για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την πόλη μας, έστω και αν δεν προβλέπεται ρητά από την ειδική νομοθεσία, θα έπρεπε ο Δήμος να ενημερώνεται επισήμως και να ζητούνται οι απόψεις του” (6 Μαρτίου 2003) και οι υπηρεσίες του σημείωναν “Επί της υποβληθείσης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων … έχουμε να παρατηρήσουμε τα πιο κάτω κατά κεφάλαιο και σελίδα (15 Απριλίου 2003)” …

Κώστας Π. Παντελόγλου