Image

Μπορεί ο Δήμος να ζητήσει παράταση της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη;

plateia-melissanidiΜέχρι και η Καθημερινή του Αλαφούζου δημοσιεύει τη “διαρροή” προς τον τύπο σε σχέση με το αίτημα του Δήμου για παράταση της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου Μελισσανίδη, γράφοντας ότι ο νόμος δεν προβλέπει παράταση. Πρόκειται, ως συνήθως, για καραμπινάτο ψέμα των “κύκλων” του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ. Ο Ν.4014/2011, άρθρο 3 εδάφιο 4 προβλέπει:

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατόπιν τεκμηριωμένης εισήγησης της υπηρεσίας, οι ανωτέρω χρόνοι παρατείνονται το πολύ μέχρι το διπλάσιο των αρχικά προβλεπόμενων προθεσμιών για ιδιαιτέρως σύνθετα έργα.

Εννοείται βέβαια ότι το γεγονός ότι προβλέπεται η παράταση δε σημαίνει ότι ένας γενικός γραμματέας στις τρέχουσες συνθήκες και με τους σημερινούς αρμόδιους υπουργούς θα τη δώσει πράγματι. Ελέγχεται επομένως η τακτική αυτή του Δήμου και θα επανέλθουμε με αναλυτικότερο σχολιασμό, μόλις δεήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις. Για τη διαδικασία της έγκρισης της ΜΠΕ ενόψει έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), δείτε κι αυτό το περσινό άρθρο μου στις Κρίσεις.

π.