Image

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ πότε θα πάρει θέση για τα επιδιωκόμενα από τα επιχειρηματικά συμφέροντα με το μανδύα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γαβριήλ: Αντώνης Σαμαράς, Νίκος Παππάς, Αλεξία Μπακογιάννη, Ανδρέας Λοβέρδος...
Από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γαβριήλ: Αντώνης Σαμαράς, Νίκος Παππάς, Αλεξία Μπακογιάννη, Ανδρέας Λοβέρδος…

Ψηφίστηκε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής το περασμένο καλοκαίρι, που μέσα σε άλλα προβλέπει την “Αγιά Σοφιά” του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια – το φετινό καλοκαίρι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς”.

Ήταν τα παραπάνω δυο γεγονότα που θα έπρεπε να συγκεντρώσουν την προσοχή του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και να πάρει θέση, όπως έπραξε ο προκάτοχός του Κωνσταντίνος το έτος 2002.

Ας αναζητήσει ο νέος Μητροπολίτης το έγγραφο της 5ης Δεκεμβρίου 2002, το οποίο απευθυνόταν στον τότε Υπουργό Πολιτισμού και υπέγραφε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, για να διαπιστώσει τη γνήσια έγνοια της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας τότε για την Πόλη μας και τον πνεύμονά της το Δάσος μας και φυσικά τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και ας πράξει αναλόγως στις μέρες μας, πολύ περισσότερο που ο χρόνος της δημόσιας διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της “Αγιά Σοφιάς” εξαντλείται.

Ας πράξει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ με κριτήριο την προστασία του φυσικού, δομημένου κι ανθρώπινου περιβάλλοντος από την εμφύτευση στην περιοχή μας ενός φαραωνικού κτιριακού όγκου που θα την υποβαθμίσει, ενώ η κυκλοφοριακή ασφυξία και η ανασφάλεια θα τη συντροφεύουν εσαεί.

Κώστας Π. Παντελόγλου